Jarný kapustový šalát so zeleninovým tofu (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Po včerajšej pečienkovej bombe som sa rozhodla dnes pre niečo odľahčujúce. Bol to tento výborný jarný šalátik, plný vitamínov.

3-4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
  2. Kapustu prekrojíme, vykrojíme hlúby a nastrúhame, tak isto aj mrkvu tú na jemnejšom strúhadle. Cibuľku nakrájame nadrobno môžem dať aj zopár cvíbikov a zvyšok si necháme na ozdobu. Tofu pokrájame na kocky. Suroviny zľahka pemiešame,nakoniec pridáme olivy, dávam čierne, ale mi došli tak som použila zelené. Málinko osolíme /ani nemusíme/, lebo olivy sú slané a zakvapneme limetkovou šťavou. Medzitým si pripravíme z kyslej smotany a ostatných surovín dresing.
  3. Šalát servírujeme poliaty dresingom a k tomu kaiserku, bagetku, ale hodí sa aj ako príloha k jedlu. Ja som ho mala na obed a bol riadne sýty.