Jarné vanilkové cupcakes s jemným mascarpone krémom

natall - bez fotkynatall, 12. marca 2016
Jarné vanilkové cupcakes s jemným mascarpone krémom
Foto: natall

Vanilkové cupcakes koláčiky s mascarpone krémom. Jednoduché, hravé a tak skvelé! Pochutia si nielen deti, ale i dospelí. :)

15
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
120 g
1 ČL
3 ks
1,5 ČL
160 g
Krém:
250 ml
250 g
1
 (nie je nutné)
podľa chuti
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Zmäknutú Heru vyšľaháme s cukrom, následne pridáme žĺtky a vyšľaháme všetko spolu do peny. Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a na koniec vanilkový extrakt a všetko spolu dôkladne premiešame dohladka. Zvyšné bielky vyšľaháme do tuhého snehu a jemne primiešame do cesta. Naplníme košíčky do 2/3 a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20min. Po upečení vyberieme košíčky a necháme ich chvíľku vychladiť.

  2. 2

    Krém: V miske si zmiešame mascarpone s cukrom. V druhej miske vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, ktorú potom primiešame k mascarpone. Dáme nachvíľku vychladiť a stuhnúť do chladničky. (Môžeme krém prifarbiť potravinárskym farbivom Dr.Oetker.)

  3. 3

    Prajem Vám dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

martamm
@Natall , mas ich prekrasne a podla pouzitych ingrediencii aj vyborne, okrem ineho ma uputali tie zaujimave kosicky, dostat ich bezne v obchode? :)
natall
@Martamm (12.3.2016 21:58) Ďakujem ! :) áno, dajú sa kúpiť aj v obchode, ale tieto konkrétne som objednávala cez internet :)
cesminaz
Tie su take krasne,ze by som do nich zahryzla asi len pri nejakej slavnostnej prilezitosti ;-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia