Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky..veľmi chutné..

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si kaleráby a domácu neúdenú klobásku..musí postáť, bola v mrazničke..
  2. vrch kalerábov som si orezala a použijem ich ako čiapočku ...ponechala som si na nich aj listy..malou lyžičkou som vykrojila stred kalerábov..
  3. to čo som získala zo stredu kalerábov som pokrájala na malé kocky a použijem ich na prípravu omáčky..
  4. keď sa klobáska roztopila, odstránila som z nej črievko a vyskúšala som, či mám dostatok klobásy na plnku..
  5. kaleráby som naplnila..
  6. vložila som ich do hrnca a pridala som k nim aj pokrájané kalerábové kocky..
  7. zaliala som ich vodou do trištvrtiny...to preto, aby sa plnka uvarila s kalerábami a neplávala vo vode..prikryla som pokrievkou a varila do chrumkava 20 min.
  8. uvarené kaleráby som vybrala na kuchynský papier..vývar z kalerábov aj kocky kalerábov som použila na omáčku..
  9. pripravila som si z vody a škrobu závarku a pridala som ju ku kalerábovým kockám..nechala chvíľku povariť a pridala som lyžicu smotany...pomiešala a opäť povarili iba chvíľku..pridala som štipku soli a čierne korenie a vznikla výborná omáčka..
  10. hotové jedlo som uložila na tanier..podávala som s chlebíkom..prajem vám dobrú chuť..