Jarabice dusené na hubách

Vladimíra Dropča
Banská Bystrica, 13. novembra 2009
Jarabice dusené na hubách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
20 g
60 g
60 g
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Jarabice očistíme, vypitveme, umyjeme a osušíme obrúskom.

  2. 2

    Potom ich rozrežeme na polovice, osolíme, poprášime múkou a na masti opečieme do červena.

  3. 3

    Na masle udusíme očistené, umyté, pokrájané šampiňóny, položíme na ne opečené jarabice, polejeme vínom a spolu dusíme domäkka.

Diskusia k receptu

jegor
Určite to bude vynikajúca pochúťka,ale je tu jeden problém,kde vziať v dnešnej dobe jarabice.Pochádzam z okresu Šaľa kde sa vminulosti jarabice lovily v hojnom počte.Ale to bolo pred vyše 30-timi rokmi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia