Japonské soba noodle s tuniakom

Autor receptu: marymelb7

Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo v "izbovej teplote". Rybie mäso môže byť hocijaké ale musí byť hlavne čerstvé , lebo sa konzumuje ako aj v sushi - surové.

2-3
porcie

Postup

  1. Cestoviny uvaríte vo vode asi 5-6 minút , opláchnuť studenou vodou. Zatiaľ si prichystáte nálev, do trochu vody dáme roztopiť cukor, pridať mirim(ryžové víno), alebo iný ocot, sójovú omáčku a všetko spolu v malom hrnčeku zohrejeme, dáme bokom vychladnúť.
  2. Mrkvu, uhorku a cibuľku narežieme na tenučké rezance, primiešame k cestovine, pridať nálev. Rybu namočíme do sólovej omáčky a potom do oleja, opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Asi 30 secúnd na každej strane. Ryba musí byť surová, iba teplom uzavretá, necháme ju 5 minút odstáť a nakrájame na tenké plátky. Ozdobíme urestovanými sezamovými semienkami a nori lístkami.