Japonská palacinka
Japonská palacinka

Japonská palacinka z ovsených vločiek

siuuu - fotkasiuuu, 19. augusta 2019
Japonská palacinka z ovsených vločiek
Foto: Siuuu

Ja osobne mám najradšej jednoduché dezerty - najmä ovocné. Túto japonskú palacinku milujem - väčšinou si ju pripravujem cez víkend na raňajky. Pripravuje sa Zobraziť celý popisJa osobne mám najradšej jednoduché dezerty - najmä ovocné. Túto japonskú palacinku milujem - väčšinou si ju pripravujem cez víkend na raňajky. Pripravuje sa na panvici v kovových formičkách určených na formovanie ryže či zemiakov pri servírovaní. Na recept som kedysi dávno náhodou natrafila niekde na nete - pôvodne sa robí myslím z bielej múky, ale ja uprednostňujem ovsené vločky - viac mi to chutí. A s malinovou omáčkou je to skvostná kombinácia. Rozpis je na 2 palacinky s priemerom 8 cm.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
6 - 8 PL
1 PL
1 - 1,5 dl
1/2 ČL
štipka
 (mrazené alebo čerstvé)
podľa chuti
1 ČL (alebo olej)
 (na vysypanie formičiek)




Postup

  1. 1

    Z bielkov a štipky soli vyšľahame tuhý sneh, žĺtok vymiešame s cukrom, pridáme rozmixované vločky, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov - malo by nám vzniknúť nadýchané polohusté cesto.

  2. 2

    Panvicu s nepriľnavým povrchom nahrejeme, jemne potrieme olejom alebo maslom, položíme na ňu dve kovové formičky bez dna priemeru 8 cm vymastené a vysypané múkou, nalejeme do 3/4 cesto, prikryjeme a pečieme 5 minút, obrátime pomocou vhodného nástroja a ešte 4-5 minút dopečieme.

  3. 3

    Na omáčku rozvaríme maliny s kvapkou vody a trošičkou cukru.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý způsob přípravy, pro mě je tento dezert novinka, pěkné foto!
siuuu
@Haji (19.8.2019 19:36)

aj ja som na ňu natrafila náhodou - rada skúšam nové veci a toto mi veľmi chutí - je to podobné nášmu piškótovému cestu iba iný spôsob prípravy, ja mám veľmi rada tieto jednoduché dezerty
1x haji
siuuu
@Frezia68 (20.8.2019 09:40)

tak, tak ... ja našim urobím koláč, ale ja pre seba radšej niečo takéto ... a ešte milujem ovsený trhanec a ovocné crumble ... mňam
frezia68
@Haji : Veď @Siuuu poradila natrieť formičky a vysypať múkou a ľahko vyšlo.Akú mala,takú dala :-))))) väčšie formičky som nemala a zo zvyšku som urobila palacinku bez formičky .
cesminaz
Zaujímavé.Ja zvyknem robiť lievance z ovsených vločiek,tiež sú super :-)
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia