Jánošíkov vrkoč

Táňa Paďourová
, 23. novembra 2010
Jánošíkov vrkoč
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Suroviny

250 g
50 g
125 g
250 ml
 predvarené




Postup

  1. 1

    Odkrojíme si hrubší plátok slaniny. (5-7 mm). Plátok po širšej časti rozrežeme na tri pásy, dva centimetre od vrchu necháme vcelku. Takisto rozkrojíme aj panenku. Na mäso uložíme slaninu, a pripravíme na zapletanie. Vrch mäsa aj slaniny, ktorý sme nechali nerozkrojený, spojíme dokopy špáradlom. A môžeme prepletať Jánošíkov vrkoč. Snažíme sa prepletať tak, aby bola slaniny vždy pekne uložená na mäse. Na záver mäso a slaninu opäť upevníme špáradlom. Pripravený vrkoč posypeme grilovacím korením, soľou a rozdrveným cesnakom.

  2. 2

    Na panvici alebo grile necháme zohriať olej. Vrkoč opekáme do zlatista z oboch strán. Na prípravu omáčky si najprv na hrubo postrúhame syr Niva. Na panvičke ho na slabom plameni necháme trochu rozpustiť. Postupne prilievame sladkú smotanu podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku a za stáleho miešania redukujeme.

  3. 3

    Predvarené zemiaky nakrájané na plátky opekáme na panvici alebo grile do chrumkava. Posypeme grilovacím korením podľa chuti. Servírovať môžeme nasledovne: Na tanier poukladáme zemiaky, ktoré osypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prilejeme omáčku, na ktorú uložíme Jánošíkov vrkoč.

Diskusia k receptu

just0708
Nechápem ako profesionál môže používať grilovacie korenie.
Hamba
ajan16
Recept na 1*,najbližšie ukuchtím .Vyzerá super.........
samanka
perfektnéééé Tánička, panenku mám veľmi rada, v takejto kombinácii musí byť veľmi chutná
jerica
Táni , VEĽKÉ GRATULUJEM , ponuka pre nás varecháčky na tácke, výborný nápad , omáčka,mäsko , zemiačky nič rýchlejšieho si neviem predstaviť , mňamka :-)) Sandra , Tebe za perfektné opísanie , príjemný hlas!
havino
ukladám KK a na obed v nedelu pripravím
bababa
Podobne ako "havino" aj u nás bude toto jedlo ako nedelné menu. Vďaka
evulines
Vyzerá to úžasne a určite je to aj chutné. Vyskúšam.
halina
To som už kedysi robila, je to fajn a dobre to vyzerá. Vdaka za pripomenutie, budem to robiť zase najbližšie.
cistinka
@just0708 Ty si to napísala, ako by grilovacie korenie bol dajaký arzén :-)))) alebo niečo iné. napr.: h...o :-))))
brituska
Nevešaj hlavu cistinka ako je vidiet vždy sa nájde nejaký podrývač ale treba ho ubrzdit hned a nech neznepríjemnuje ludom recepty na vareche nech sám ukáže čo vie pripravit neverím že pod menom sa ukrýva žena škodoradost fuj!!!!!§
sovka62
Veľmi pekné, šéfkuchárka aj jedlo. Ale Táni, tých 250g g panenky je na jednu porciu? To by chcelo riadne hladného stravníka.
enerrgizer
mäsko je krásne a dobré, zemiaky nemajú chybu ... niekedy určite bude
elmer
nehovorim, ze to musi byt zle...ale je to typicky recept typickej slovenskej restauracie...grilovacia zmes + nivova omacka to isti v kazdej restauracii...co takto pouzit radsej cerstve bylinky a skusit vymysliet nejaku aspon trocha originalnu omacku? asi nehrozi...a este ma tu za to aj vsetci sfuknete...:-)))
danculka
@elmer ,hermelín na rukolovom šaláte ,tiež nie je bohviečo,a nik ti ho nehanil,tak ak sa ti recept nepáči ,zdrž sa hlasovania,memusíš ho ani registrovať,aj ja ho poznám a nechodím po slovenských reštauráciách .Môžem pochváliť,video bolo aj pre menej chápavých, @just.tie ž nevidím dôvod prečo by profíčka nemohla použiť zmes korenín v jednom sáčku,čím je grilovacie korenie.dík.
elmer
@danculka : moze tu vobec clovek vyjadrit svoj nazor bez zbytocne nervoznych reakcii?? neviem preco tu spominate moj recept, ja sa k tym vasim nevyjadrujem...nepochopim niektore reakcie...
cistinka
Jánošíkov vrkoč je môj recept, s ktorým som pred desiatimi rokmi vystupovala v televíznej relácii "varím, varíš, varíme" a bol uverejnený vo viacerých novinách - A takto nezmenený som ho teraz dala do videopodoby...Preto nevidím dôvod ho modernizovať inou omáčkou, či bylinkami....to by už bol iný recept :-))) Samozrejme si môže každý človek recept upraviť podľa seba a svojej chuti.....no nech potom zmení aj názov :-)))
janadelfi
@ Čistinka, stále som nemala čas nájsť originál recept sktorým si účinkovala v TV (prezieravo som si to nahrala). Mám to na videokazete, ale bohužiaľ som to neoznačila a kaziet mááááááááám veľa..... a času máááááááálo. Ukladám do KK a tlačím....
marikasu
Supeer receptík, výborná inšpirácia na nedeľný obed :-))
honestka
Cistinka, cez hory - doly a ocean to zavonalo az semokaaaa.
(ja zase zapletam rybku), ale toto si urcite najblizsie vyskusame tiez. Vynikajuci nazov a Krasa na tanieri!
evanaaa
Elmer,s panenkou je tu viac receptov, každý je iný, ak ty sem dáš ten tvoj, ako ho chceš a ako ho navrhuješ, kľudne môžeš, tento Čistinkin je jej, tak ako ho sem ona dala, načo ho má meniť podľa teba? A pre Just0708 - nepíše sa "hamba", ale "hanba". To len preto, že keď kritika, tak treba skritizovať. A pre Čistinku - možno som ťa v tej relácii videla, lebo som to sledovala , panenku mám, slaninu a aj vegetu tiež, takže to môžem skúsiť.
babav
Profesionalne ,krasne ,chutne jedlo! @cistinka , tesim sa ,
ze si sa nam vratila na Varechu ;-) .
cistinka
ja vám všetkým moc moc ďakujem kočky a som rada, že som tu na vareche s vami :-)))
bababa
"Cistinka" aj ja som rada na vareche, a prosim nezaťažuj sa kritikou lebo velkej väčšine sa tento recept zapáčil.
elmer
@evanaaa : "panenku mám, slaninu a aj vegetu tiež, takže to môžem skúsiť." :))))))) s vegetou je proste veget :)))))))
fcielka
Cistinka....patris k mojim favoritom :) velmi rada podla teba varim :)
coldbery
Presne tak ako sa tu píše si zajtra urobím.....je to bomba recept.....:-)))
evas13
Mňamka, nad mňamku, manžel mal hrče za ušami a stále tvrdím, že v jednoduchosti je krása. Moc dobré :)
galka01
...super obedík na nedeľu, ďakujem za inšpiráciu....a nech sa Ti darí aj naďalej...ahojky....
tinca
@cistinka až teraz mi padol do oka, už je v KK. Drž sa svojho receptu, nič nemeň. Pre tých čo sú proti gril.koreniu, veď to je zmes korenín, tak to by sme žiadne korenie nemohli používať.
janger
Ako som mohla prehliadnut takyto krasny recept? Super. Krasne masko, krasna omacka, mnam! Cistinka, tak to si Ty? Dufam, ze nas obstastnis este mnohymi receptami!
katkazolo
Super recept, teraz sme dojedli aj posledné kúsky, no nemám slov. Výborné, gratulujem šéfkuchárke a ďakujem pekne za radu, môj manžel je vďačný, takto ma už dávno nepochválil po varení. No jednoducho super :)))))
kata50
Zaujalo ma toto video a napadlo ma urobiť tento vrkoč s kuracích pŕs. Mohlo by to byť ? Ja to určite vyskúšam :-))
janazjarku
@cistinka moja a ja som chýbala pri premiere receptu (to bol ocko taký chorý) ďakujem redakcií, že ho šupla do môjho zorného uhla :-) Teda Táni nádherný recept určite vyskúšam a prekvapím toho môjho mäsožravca :-) no však ani ja sa nebudem len tak prizerať ! Si proste šikovnica so skvelými nápadmi radosť podľa teba variť .-)
danielas
Uložené v kk. Teším sa,spravím čo najskôr,vyzerá super,díky za nápad! Nivovú omáčku máme tiež radi a zdá sa,že chuti budú veľmi vyvážené. Odomňa pochvala!!!
Katka 50-tiež dobrý nápad ako spraviť kuracie prsia,vyskúšať tak i tak.Daj vedieť,ja tiež napíšem ako som dopadla
hviezdickaz
tento rp si veru pamatam... je vyborny,urcite si znovu najde miesto v nasom jedalnicku :)))
concord
Uf,uf. Tak tento recept som si nevšimol minulý rok a vďaka že ho Varecha aktualizoval práve dnes. Vyzerá to super. Musím už aj zapojnť moju spolubývajúcu, mäsiarku aby vybrala peknú panenku. Veľmi zaujímavý recept. A Čistinka nenechaj sa znechutiť znevažujúcimi diskutujúcimi. Nemci majú jedno príslovie: Viele Köcher verderben den Brei-veľa kuchárov pokazí omáčku. A toto je exaktný príklad ako tu nejaký holobriadok spomína čerstvé bylinky a pod.
aanuska
Tak toto určite vyskúšam, musí to byť úžasné...
nika60
Tak toto určite vyskúšam,lebo je to krásne už na pohľad.
concord
Nechcem nikomu brať chuť. nech si to každý vyskúša sám. S bravčovými panenkami sa dajú robiť aj lepšie veci. Vyzerá to pekne na obrázku ale inak ma to chuťovo nezaujalo.
hubata
Krásny receptík, pekné video, komentár. Uložím si ho aby som ho mala po ruke. Vďaka !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia