Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t

Autor receptu: babkamt

Konečne som obrala dostatok jahôd. Tak som upiekla tento koláč. Tak ako bol rýchlo spravený, tak rýchlo sa aj zjedol. Terezka si z neho vzala aj domov. Maslo dodalo koláču výbornú chuť. Postup prípravy cesta som nefotila. Tento koláčik som robila začiatkom tohto týždňa. V nedeľu som piekla jahodový koláč znovu.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si obrala jahody, umyla som ich a nechala okvapkať. Preosiala som 300 g polohrubej múky s kypriacim práškom. Pridala som 150 g cukru, vanilku, premiešala som ho s múkou. Rúru som si zapla na 180°C. V mikrovlnke som v 250 ml mlieka rozpustila 100 g masla. To som nakrájala na menšie kúsky. Plech s rozmermi 36 x 26 cm som vymazala maslom, vysypala polohrubou múkou. Do vlažného mlieka som rozbila 2 vajíčka, dobre som ich premiešala a pridala do múky. Dobre som cesto premiešala. Cesto som preložila na pripravený plech. Na cesto som rozložila jahody.
  2. Z hrubej múky, cukru, masla , mletých orechov som spravila mrveničku. Rozložila som ju na plech. Rúra sa mi medzitým zohriala. Takže rýchlo vložiť plech do rúry, lebo sa už neviem koláča dočkať.
  3. Koláč som piekla 20 minút.