Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t
Autor receptu: babkamt
Konečne som obrala dostatok jahôd. Tak som upiekla tento koláč. Tak ako bol rýchlo
spravený, tak rýchlo sa aj zjedol. Terezka si z neho vzala aj domov. Maslo dodalo koláču
výbornú chuť. Postup prípravy cesta som nefotila. Tento koláčik som robila začiatkom
tohto týždňa. V nedeľu som piekla jahodový koláč znovu.
Postup
- Najprv som si obrala jahody, umyla som ich a nechala okvapkať. Preosiala som 300 g polohrubej múky s kypriacim práškom. Pridala som 150 g cukru, vanilku, premiešala som ho s múkou. Rúru som si zapla na 180°C. V mikrovlnke som v 250 ml mlieka rozpustila 100 g masla. To som nakrájala na menšie kúsky. Plech s rozmermi 36 x 26 cm som vymazala maslom, vysypala polohrubou múkou. Do vlažného mlieka som rozbila 2 vajíčka, dobre som ich premiešala a pridala do múky. Dobre som cesto premiešala. Cesto som preložila na pripravený plech. Na cesto som rozložila jahody.
- Z hrubej múky, cukru, masla , mletých orechov som spravila mrveničku. Rozložila som ju na plech. Rúra sa mi medzitým zohriala. Takže rýchlo vložiť plech do rúry, lebo sa už neviem koláča dočkať.
- Koláč som piekla 20 minút.