Jahodový koláč z lístkového cesta

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010
20 minút
príprava
15 minút
na 210 - 240 °C

Suroviny

2 balenia
400 g
200 ml
2 PL
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm. Pečieme 5 minút. Potom teplotu v rúre znížime na 210° C a dopekáme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým vylejeme šľahačku do misky a na 15 minút ju dáme do mrazničky.

  2. 2

    Studenou vodou poumývame jahody, zbavíme ich stopky, necháme oschnúť a odložíme do chladničky. Šľahačku vytiahneme z mrazničky a šľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

  3. 3

    Jeden štvorec upečeného lístkového cesta položíme na rovnú misu, rovnomerne naň rozotrieme osladenú šľahačku a rozložíme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta a vrch ozdobíme trochou zvyšnej šľahačky a zopár jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia