Jahodový dezert

kilznah - bez fotkyKilznah, 4. júna 2018 10:28
Ďalšie recepty »

Jahodový dezertFoto: kilznah

Jahodový dezert

8
porcií
30 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

2 ks
85 g
85 g
1/3 dcl
1/3 dcl
1 ks
1 l
300 ml (rozmixované na dreň)
1 bal. (do krémov)
1 bal.
 podľa chuti
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme sneh a zo žĺtkov a práškového cukru penu. K žĺtkom pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Pridáme sneh z bielkov a premiešame. Pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút.

  2. 2

    Z pol litra smotany vyšľaháme šľahačku a pridáme rozmixované jahody a cukor podľa chuti. Želatínu si necháme napučať a roztopiť podľa návodu na balíčku a po troške pridávame krém zo smotany a jahôd. Dobre premiešame a nalejeme na upečený a vychladnutý korpus. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny.

  3. 3

    Z pol litra smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku. Ozdobíme ňou stuhnutý dezert.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist