Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový dezert

kilznah - bez fotkykilznah, 4. júna 2018
Jahodový dezert
Foto: kilznah

Jahodový dezert

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
85 g
85 g
1/3 dcl
1/3 dcl
1 ks
1 l
300 ml (rozmixované na dreň)
1 bal. (do krémov)
1 bal.
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme sneh a zo žĺtkov a práškového cukru penu. K žĺtkom pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Pridáme sneh z bielkov a premiešame. Pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút.

  2. 2

    Z pol litra smotany vyšľaháme šľahačku a pridáme rozmixované jahody a cukor podľa chuti. Želatínu si necháme napučať a roztopiť podľa návodu na balíčku a po troške pridávame krém zo smotany a jahôd. Dobre premiešame a nalejeme na upečený a vychladnutý korpus. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny.

  3. 3

    Z pol litra smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku. Ozdobíme ňou stuhnutý dezert.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento dezert je iste výborný, vidím, že na malý korpus je dosť krému, iste, z 1l smotany ani sa nedivím, ale s jahodami bude dobrý, aj ked naň ide z toho litra len polovica šľahačky, tá druhá ani nemusí byť, tak sa aj niečo ušetrí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia