Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodovo-rebarborová torta

svedka - fotkasvedka, 9. júna 2017
Jahodovo-rebarborová torta
Foto: svedka
50 minút
príprava

Suroviny

1 plát
Krém:
2 ks
3 dcl
1/2 konzervy
1 citrón
Zalievka:
3 PL
z 1 citrónu
1 dcl
Zdobenie:
8 ks
Želatína:
1 ks
2 dcl
1 PL
2 dcl
Plus:




Postup

  1. 1

    Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a citrónovou šťavou a pokropime s polovicou cesto.

  2. 2

    Z ingrediencií na krém si vyslahame jednotnú pevnú zmes. Polovicu nanesieme na cesto. Zasypeme nakrajanymi jahodami, ja som pouzila 2 hrste a na ne som rozotrela zvyšok kremu.

  3. 3

    Rebarboru si nakrájame na mensie kúsky, dáme do vriacej vody, jemne osladenej. Povarime 2 minútky, precedime a necháme vychladnúť. Z precedeneho odvaru si odložíme 2 dcl, ak chceme robit aj želatínu.

  4. 4

    Tortu ozdobime dlhými piškótami, ktore vopred nadávame do zvyšnej zálievky z jahodoveho lekváru. Rozlozime rebarboru a jahody podla chuti. Ja som neskor pridala este na požiadanie želatínu a čerstvé ovocie - ale netreba. Nechame zachladit najlepsie cez noc a mame hotovo :)

Diskusia k receptu

svedka
Oprava k 4.bodu-Do zálievky nemusime nadávať,staci len namáčať piškóty :)
jack
Pekné.V bode 4 som sa dobre povadila:-)
jack
Ach,aj ja tu mám dajakého škriatka-oprava "pobavila":-D
svedka
Rovnaky škriatok tusim ,ako aj moj :) Vdaka ,no na vyzor to tentokrát extra nevyšlo,hlavne ked praskla po otvorení formy zelatina :) takto sme dnes slávili @Jack (10.6.2017 20:16)




1x svedka
kukulienka71
@Svedka (10.6.2017 20:18)

to prasknutie by som skúsila "opraviť" nahriatou lyžicou, želé by sa malo pôsobením tepla roztopiť a spojiť. Ale asi to už nebude aktuálne.
svedka
Nuz bolo všetko narýchlo a tortu som vyberala z formy az tesne pred podávaním,tak veru nebol cas...ale Vdaka,nabuduce sa zíde,sice toto sa mi stalo prvy krat .Uz je všetko ,,spratane" aj tak ;)
arnilka
zase krásne veľmi chutné dielko 5*
minule si písala, že robíš takéto torty na predaj. prosím Ťa,kedy to stíhaš pri tom živom striebre Tvojom synčekovi :-)))
verím, že idú na odbyt!!!
1x svedka
svedka
Taketo boli len pre nas ,na muzove narodeniny :) Dakujem krasne ,nuz veru živé striebro,ale veľký pomocník .Rad všetko zamieša a skontroluje kvalitu :D@Arnilka (11.6.2017 07:18)

hadik
Švédka, ako robíš vikingské piškótové cesto? Ten recept je nekompletný, chýba ti tu, ako cesto upiecť.
svedka
Nechýba tam nic.Pisem piskotove cesto-alebo len obyčajne piskoty je mozno použiť na celu tortu a cesto uz si kazdy spraví svoje obľúbené ,alebo si vyberie z xy receptov priamo tu na vareche.Nuz a ked nevies upiecť ani obyčajne piskotove cesto,poštuduj si receptiky ,je ich tu dost a aj fajnovych ;)@Hadik (14.6.2017 21:53)

2x haji a svedka
hadik
@Svedka (14.6.2017 21:56)

Ja netvrdím, že neviem upiecť piškótové cesto (tento problém má môj pytón Brutus, keďže nemá ruky), ja hovorím, že bez neho ten recept proste nie je kompletný. A mňa by zaujímalo, ako ho robíš ty.
svedka
Vies co,ako kedy...zvycajne klasika na jedno vajce 1 PL vlažnej vody, 1PL cukru, 1 PL múky a 1 PL oleja,pripadne trosku pdp...alebo len jednoducho 4zltka vymiesat s 80g cukru do peny,pridat 120g muky. Nakoniec zapracovať jemne sneh @Hadik (14.6.2017 22:09)
hadik
Dziekuje bardzo, šlo to aj bez toho prvého komentu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia