Jahodové tartaletky

Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme na tenko a cestom vystelieme formičky na tartaletky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10 minút.
  2. Jahodový gél: Jahody s cukrom rozmixujeme, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Nalejeme do fľaše, z ktorej budeme gél servírovať.
  3. Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do tuha a krém dáme vychladiť. Upečené vychladnuté tartaletky naplníme krémom.
  4. Po obvode krému dáme plátky jahôd.
  5. Do stredu krému nanesieme jahodový gél. Naplnené tartaletky necháme vychladiť.