Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Slivkové milujeme a včera som sa dostala k super jahodám a malinám, tak som vyskúšala túto sviežu verziu. Ale museli byť aj slivkové....

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny, uvarené zemiaky popučíme.
  2. Na doske spracujeme popučené zemiaky, soľ, vajíčko a múku. Miesime pokiaľ nám vznikne hladké vypracované cesto. Trvá to krátko :-). Podľa potreby pridávajte po troche ešte múku. Do cesta môžete použiť aj klasickú pšeničnú múku.
  3. Cesto vyvaľkáme na cca 4 mm plát. Mám ich rada čo najtenšie s čo najväčším množstvom ovocia. No, takýto typ je trocha náročnejší na zručnosť. Začínajúcim gazdinkám odporúčam vyvaľkať cesto na hrubší plát, guľky sa budú lepšie tvarovať.
  4. Cesto pokrájame podľa veľkosti ovocia. Včera som pripravovala jahodové aj slivkové. Ale výborné budú aj s marhuľami. K ovociu pridáme štipku prírodného cukru.
  5. Vytvarujeme knedlíčky.
  6. Knedlíčky varíme vo vriacej posolenej vode, pokiaľ všetky nevyplávajú na povrch.
  7. Príprava omáčky je veľmi jednoduchá. Maliny umyjeme, pridáme balzamikovú redukciu, cukor podľa chuti a trocha vody. Rozvaríme. Pridala som k nim aj trocha jahôd, takže môžete experimentovať. Postupne zredukujeme tekutinu, podľa potreby a vlastnej chuti. Omáčku môžete prepasírovať, ja som tam však chcela nechať všetky pôvodné ingrediencie. Dobrú chuť.
  8. a takto vyzerajú slivkové :-) či skôr vyzerali .....