Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Slivkové milujeme a včera som sa dostala k super jahodám a malinám, tak som vyskúšala
túto sviežu verziu. Ale museli byť aj slivkové....
6 porcií |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny, uvarené zemiaky popučíme.
- Na doske spracujeme popučené zemiaky, soľ, vajíčko a múku. Miesime pokiaľ nám vznikne hladké vypracované cesto. Trvá to krátko :-). Podľa potreby pridávajte po troche ešte múku. Do cesta môžete použiť aj klasickú pšeničnú múku.
- Cesto vyvaľkáme na cca 4 mm plát. Mám ich rada čo najtenšie s čo najväčším množstvom ovocia. No, takýto typ je trocha náročnejší na zručnosť. Začínajúcim gazdinkám odporúčam vyvaľkať cesto na hrubší plát, guľky sa budú lepšie tvarovať.
- Cesto pokrájame podľa veľkosti ovocia. Včera som pripravovala jahodové aj slivkové. Ale výborné budú aj s marhuľami. K ovociu pridáme štipku prírodného cukru.
- Vytvarujeme knedlíčky.
- Knedlíčky varíme vo vriacej posolenej vode, pokiaľ všetky nevyplávajú na povrch.
- Príprava omáčky je veľmi jednoduchá. Maliny umyjeme, pridáme balzamikovú redukciu, cukor podľa chuti a trocha vody. Rozvaríme. Pridala som k nim aj trocha jahôd, takže môžete experimentovať. Postupne zredukujeme tekutinu, podľa potreby a vlastnej chuti. Omáčku môžete prepasírovať, ja som tam však chcela nechať všetky pôvodné ingrediencie. Dobrú chuť.
- a takto vyzerajú slivkové :-) či skôr vyzerali .....