Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou fotorecept

paploska - fotkapaploska, 7. augusta 2013
Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept)
Foto: paploska

Slivkové milujeme a včera som sa dostala k super jahodám a malinám, tak som vyskúšala túto sviežu verziu. Ale museli byť aj slivkové....

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
530 g
1 ks
1 ČL
Omáčka:
200 g
2 PL
2 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny, uvarené zemiaky popučíme.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske spracujeme popučené zemiaky, soľ, vajíčko a múku. Miesime pokiaľ nám vznikne hladké vypracované cesto. Trvá to krátko :-). Podľa potreby pridávajte po troche ešte múku. Do cesta môžete použiť aj klasickú pšeničnú múku.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na cca 4 mm plát. Mám ich rada čo najtenšie s čo najväčším množstvom ovocia. No, takýto typ je trocha náročnejší na zručnosť. Začínajúcim gazdinkám odporúčam vyvaľkať cesto na hrubší plát, guľky sa budú lepšie tvarovať.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto pokrájame podľa veľkosti ovocia. Včera som pripravovala jahodové aj slivkové. Ale výborné budú aj s marhuľami. K ovociu pridáme štipku prírodného cukru.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytvarujeme knedlíčky.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Knedlíčky varíme vo vriacej posolenej vode, pokiaľ všetky nevyplávajú na povrch.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava omáčky je veľmi jednoduchá. Maliny umyjeme, pridáme balzamikovú redukciu, cukor podľa chuti a trocha vody. Rozvaríme. Pridala som k nim aj trocha jahôd, takže môžete experimentovať. Postupne zredukujeme tekutinu, podľa potreby a vlastnej chuti. Omáčku môžete prepasírovať, ja som tam však chcela nechať všetky pôvodné ingrediencie. Dobrú chuť.

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a takto vyzerajú slivkové :-) či skôr vyzerali .....

    Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Ďakujem, v utorok som letela domov šialenou rýchlosťou (veľaaa km), s jediným cieľom uvariť tieto knedle. :-)
@afataga keď som bola mladšia ani pre mňa to nebol hlavný chod, ale dnes už postačí :-)

Pridaj komentár k receptu: