Jahodové rezy

ancicka - fotkaAncicka, 15. apríla 2019 17:06
Ďalšie recepty »
Jahodové rezyFoto: ancicka

Jednoduché no pritom fajnové.

36
porcií
60 min
príprava
12 min
na 200 °C

Suroviny

8 ks
250 g
250 g
1/2 bal.
Plnka:
2,5 dl
1 bal.
1 bal.
250 g (alebo Hera)
250 g
Okrem toho:
1/2 kg
1 bal.
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky si oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.

  2. 2

    Do múky zamiešame kypriaci prášok. Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame.

  3. 3

    Cesto vylejeme na 2 plytké plechy, vystlané papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dáme upiecť. Rúru si vyhrejeme na 200 °C a pri tejto teplote pečieme 10- 12 min. Po upečení necháme pláty vychladnúť.

  4. 4

    Plnku si pripravíme tak, že zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a za občasného miešania ho necháme vychladnuť. Medzi tým si vyšľaháme maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Vychladený puding spojíme s maslom a vyšľaháme. Väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plát, na plnku nakrájame kúsky jahôd, zakryjeme druhým plátom a natrieme zvyšok plnky. Na plnku nakrájame na plátky jahody.

  5. 5

    Podľa návodu pripravíme želatínu a zalejeme jahody. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist