Jahodové parené buchty s jahodovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Pre mňa jedlo so spomienkami na leto a letné prázdniny na dedine, keď sme buchty uchýtali z tácky a jedli vonku na dvore, tieto som vylepšila omáčkou na ktorú ma inšpiroval recept od Čistinky, ktorá ju používa na tvarohové guľky.

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z droždia trochy cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, pridáme do múky aj so zvyšným mliekom a rozpusteným maslom, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí rozvaľkáme, vykrojíme kolieska, na každé položíme jahodu obalenú v cukre
  2. zabalíme a vytvarujeme buchty, ktoré varíme nad parou 10-15 minút
  3. Kým sa paria buchty si pripravíme omáčku. Jahody rozmixujeme. Cukor zalejeme vodou a dáme variť, kým sa cukor nerozpustí,
  4. pridáme rozmixované jahody, premiešame a necháme prejsť varom
  5. dochutíme citrónovou šťavou, odstavíme
  6. prelejeme cez husté sitko
  7. hotová jahodová omáčka
  8. buchty polejeme jahodovou omáčkou