Jahodové parené buchty s jahodovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Pre mňa jedlo so spomienkami na leto a letné prázdniny na dedine, keď sme buchty
uchýtali z tácky a jedli vonku na dvore, tieto som vylepšila omáčkou na ktorú ma inšpiroval
recept od Čistinky, ktorá ju používa na tvarohové guľky.
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z droždia trochy cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, pridáme do múky aj so zvyšným mliekom a rozpusteným maslom, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí rozvaľkáme, vykrojíme kolieska, na každé položíme jahodu obalenú v cukre
- zabalíme a vytvarujeme buchty, ktoré varíme nad parou 10-15 minút
- Kým sa paria buchty si pripravíme omáčku. Jahody rozmixujeme. Cukor zalejeme vodou a dáme variť, kým sa cukor nerozpustí,
- pridáme rozmixované jahody, premiešame a necháme prejsť varom
- dochutíme citrónovou šťavou, odstavíme
- prelejeme cez husté sitko
- hotová jahodová omáčka
- buchty polejeme jahodovou omáčkou