Jahodový zákusok
Jahodové minitortičky s mascarpone-tvarohovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Naše sladké jahodové
víkendové potešenie.
Postup
- Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešam cesto (miešala som mixérom). Cesto nalejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špajľou. Nechám chladnúť.
- Jahodová plnka: Jahody s citrónovou šťavou rozmixujem. Prilejem jahodový sirup do objemu 800 ml. Pridám cukor a túto zmes dám variť – miešam. V jednom decilitri vody rozmiešam jahodový puding spolu so Zlatým klasom a vlejem do vriacej jahodovej zmesi. Uvarím hustý krém. Hneď po uvarení (horúci) rozotriem na upečený korpus, na ktorom som trochu vidličkou narušila povrch. Nechám vychladnúť.
- Mascarpone-tvarohový krém: Na vychladnutú jahodovú plnku natriem krém pripravený vyšľahaním z mascarpone, vanilkového i práškového cukru, jemného tvarohu a kyslej smotany. Kyslú smotanu som pridala, lebo bol krém hustý. Nechala som zákusok v chladničke celú noc.
- Potom povykrajujem mini tortičky a ozdobím čerstvými jahodami.
Dobrú chuť!
- Ochutnať som odniesla dobrým susedom.