Jahodový zákusok

Jahodové minitortičky s mascarpone-tvarohovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Naše sladké jahodové víkendové potešenie.

15-17 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešam cesto (miešala som mixérom). Cesto nalejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
  2. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špajľou. Nechám chladnúť.
  3. Jahodová plnka: Jahody s citrónovou šťavou rozmixujem. Prilejem jahodový sirup do objemu 800 ml. Pridám cukor a túto zmes dám variť – miešam. V jednom decilitri vody rozmiešam jahodový puding spolu so Zlatým klasom a vlejem do vriacej jahodovej zmesi. Uvarím hustý krém. Hneď po uvarení (horúci) rozotriem na upečený korpus, na ktorom som trochu vidličkou narušila povrch. Nechám vychladnúť.
  4. Mascarpone-tvarohový krém: Na vychladnutú jahodovú plnku natriem krém pripravený vyšľahaním z mascarpone, vanilkového i práškového cukru, jemného tvarohu a kyslej smotany. Kyslú smotanu som pridala, lebo bol krém hustý. Nechala som zákusok v chladničke celú noc.
  5. Potom povykrajujem mini tortičky a ozdobím čerstvými jahodami. Dobrú chuť!
  6. Ochutnať som odniesla dobrým susedom.