Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. mája 2018
Jahodová zmrzlina (fotorecept)
Foto: evusik

Domácu zmrzlinu robím celkom bežne, dokonca mám aj zmrzlinovač. Použila som ho iba raz a keby som mala popísať skúsenosti vyšlo by to na Zobraziť celý popisDomácu zmrzlinu robím celkom bežne, dokonca mám aj zmrzlinovač. Použila som ho iba raz a keby som mala popísať skúsenosti vyšlo by to na tri strany a polovica z toho by boli sprosté slová. Mám aj veľa receptov, ale odkedy som vyskúšala tento spôsob prípravy, inak už nerobím. Výhoda je, že jahody môžete nahradiť akýmkoľvek ovocím. Zmrzlinu netreba v mrazničke miešať, nespravia sa kryštáliky je skrátka super.

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
200 ml
300 ml
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Každý rok chodíme do blízkeho družstva na samozber jahôd. Keď môjmu mužovi poviem dones 5 kg, on donesie desať. A ja potom rozmýšľam čo s tým, hlavne keď džemu mám plnú komoru. Tak som zamrazila jahody aj jahodovú dreň, aj koláč som upiekla, najedli sme sa do sýtosti a vyšlo aj na zmrzlinu.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Základom tejto zmrzliny je ľubovoľné ovocie + banány. Banány zmrzlinu zahustia a aj osladia. Jahody aj banány nakrájame na menšie kúsky a dáme do mrazničky aspoň na tri hodiny. Potom ich vložíme do mixéra, pridáme šľahačku a jogurt a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ochutnajte a oslaďte podľa vlastnej chuti. Ja som dala lyžicu medu a pár kvapiek citrónovej šťavy ktorá zvýrazní chuť jahôd.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čím hustejší jogurt použijete, tým bude zmrzlina krémovejšia. Použiť môžete aj kyslú smotanu. Ale žiadne light, dobrú poctivú tučnú smotanu. Ja som ešte na záver pridala za hrsť nadrobno posekaných jahôd. Už v tejto chvíli máte hotový mrazený jahodový krém ktorý keď dáte do pohára a prilejete mlieko máte fantastický koktail.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jahodový krém dáme do vhodnej uzatvárateľnej nádoby a šupneme do mrazáka. Pred podávaním nechajte chvíľu postáť na kuchynskej linke aby zmrzlina povolila. Potom sa už dá celkom pekne naberať.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Robila som aj jahodovo-čokoládové srdiečka. Sú pekné na ozdobu, ale hlavne spojenie čokolády a jahôd je úplne fantastické.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme si nabrať len tak do pohára, ozdobiť jahodami, čokoládou, medovkou...

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    alebo sa trošku pohrať z vlastnou fantáziou :)

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babulicka
Vdaka za tento jednoduchy receptik , prave take nieco som hladala - urcite spravim coskoro
1x evusik
babav
To je krása pre oci a nepochybne aj fajnova , pochutkova zmrzlina plna vitamínov.
evusik
all@ ďakujem za pekné ohlasy... v jednoduchosti je krása a toto je fakt jednoduchý ale výborný recept... robiem rôzne druhy a momentálne mám v mrazáku aj mango zmrzlinu robenú podľa tohto receptu...
1x kvakac
mabla
Krásne na oko a určite i chuťovo, tie srdiečka ma dostali, určite vyskúšam.
1x evusik
evanaaa
Krásna letná pochúťka, ktorá nás aspoň trochu schladí a na duši zasa zahreje....ja takto tiež robím, jednoducho, len smotanu alebo jogurt, šľahačkovú smotanu, dokonca mám v mrazničke ešte nenačatú vo vaničke, ale neviem, prečo sa mi ju nechce načať, asi preto, že som do nej dala trocha rumu a tým som pokazila tú chuť, ale predsa ju okúsim. @Evusik , ty si to ešte krásne a esteticky upravila.
1x evusik
kvakac
Vyzerá to moc dobré a chutné, cez víkend urobíme. Jednoduché a moc dobré. Už viem kde budem chodiť na zmrzlinu do vlastnej chladničky. Vďaka za recept.
1x evusik
pipnat
To musi byt neskutocna mnamka, ukladam a snad bude cas na vyskusanie:)
1x evusik
olinka12
Veľmi pekný a určite dobrý receptík už som ho aj uložila ingrediencie mám všetky určite vyskúšam v tejto horúčave výborné osvieženie.
1x evusik
elena
teraz som ju robila, sadnem k počítaču a prvé, čo mi padlo na Vareche do očí: jahodová zmrzlina!
1x evusik
aroooo
krása,chutné,robila som podobné mraz.jahody,krém.tvaroh, jogurt.... tú chuť banánu tam nie je citíť? kk
evusik
all@ ďakujem za nakuknutie :) budem rada ak vyskúšate a dáte vedieť ako sa podarila

inak čím viac banánov dáte, tým bude zmrzlina krémovejšia a kľudne môžete vyskúšať len banánovú, ja som takú robila ale prišla mi bez chuti, práve to iné ovocie dodá zmrzline farbu a hlavne chuť... pomer ovocia a banánov by mal byť max. 2/3 ovocie + 1/3 banán, takto sa mi to osvedčilo aj keď robím len tak od oka
@ Elena no my to máme doma podelené, on ťažké práce a ja ľahké domáce práce - teda on si myslí, že je to tak, šak chlapi :-)
@ Arooo s tvarohom aj ja robievam, tá je tiež výborná a banán nie je cítiť vôbec, treba to vyskúšať

robila som aj mango zmrzlinu, presne tak ako v tomto recepte len som nedala šľahačku, lebo som nemala, ale som dala výborný grécky hustý jogurt


tatranka
Ohromný recept,jednoduché spracovanie a výsledok dokonalý.Príma! Mám recept na zmrzlinu,aj som ju tu prezentovala no myslím si,že tvoja zmrzlinka je vo výhode,lebo je jednoduchšia.Si šikovná a urobila si aj veľmi peknú prezentáciu.
Takéto recepty mám veľmi rada,kde si dá prezentujúci na svojom recepte záležať.
Už ju mám v KK. Ďakujem.
 varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-zmrzlina-fotorecept/17...
1x evusik
evusik
@Tatranka (31.5.2018 17:45)

ďakujem, tvoj komentár ma veľmi potešil, ale myslím, že v tomto sme obe rovnaké, obe si potrpíme na peknú prezentáciu :-)
aj ja som kedysi robievala podobne zmrzlinu ako ty, aj formičky mám podobné a tiež som do nich už robila zmrzlinu, ale teraz robím už len takto - je to jednoduchšie
evusik
@Jerica (1.6.2018 00:14)

je to ten istý spôsob prípravy a vyzerá výborne :) a čoko ja môžem :-)
inak keď sa dajú samotné banány tak sa dá konzumovať hneď, je to taký mrazený krém, čím viac ovocia sa pridá tým je redšia a musí sa dať ešte zamraziť, ale asi to závisí aj od ovocia ktoré sa pridá... keď som robila s mangom bola hustá a dala sa hneď jesť.
frezia68
Fííííha.......už je v KK. Najradšej mám citrónovú,ale len si občas kúpim malú v kornútku a ten zahodím,lebo nerobia bezlepkové.Teda @Evusik ,tou jednoduchosťou si ma dostala.A určite vyskúšam,síce menej ( asi ),ale ak netreba v mrazničke miešať,je to jednoduchý recept,ale aký fajnový s tou čokoládou.Ďakujem :-).
1x evusik
radox1
nadhera.ja som to po niekolkych domacich pokusoch vzdal,vzdy tam bolo citit kristaliky,co nie ono a vadi mi to.v lid.i si kupujem gelatelli,je zo smotany a a v podstate vide este lacnejsie,ako keby som ju robil doma.tiez mam najradsej citronovu,a prave tu je problem kupit.

evusik
@Frezia68 tak citrónovú mám aj ja rada len na tú treba asi iný recept
@Radox1 do lidla na zmrzku a nanuky chodíme aj my, hlavne keď sú akcie, naše vnúčatá ľúbia hlavne ovocné, také svieže :) a z tou citrónovou ste mi obaja nasadili chrobáka do hlavy, idem hľadať recept, uvidím čo nájdem :)
evanaaa
Citrónovú som už kedysi robil, stačí dať základ - hustý jogurt (alebo lahôdková smotana), šľahačková smotana, cukor a pridať suroviny ( podľy chuti - kakao, ovocie, čokoláda ap.), v tomto prípade je to citrónová šťava a kôra, dobre spolu premiešať dať zamraziť, ale asi treba po čase premiešať kvôli kryštálikom.....
1x evusik
honestka
@Evusik , ja som skusala vela typov ako urobit dobru smotanovo - citronovu zmrzku bez zrazenia,
ci ladovych krystalikov, lebo akakolvek kombinacia dokonca aj strojovo miesana casto ostavali “chrumkave”. Cisto sviezi citronovy bol najlepsi len SORBET.
Raz som urobila pokus - a za zaklad som vzala recept na tunajsiu dobru rusku zmrzlinu od @Sovka
s tym, ze som krem s mliekom, citrono-pomarancovou korou a par nitkiek safranu prevarila,
zltka vymiesala s horucim curkrarenskym sirupom, vychladnute a precedene zmiesala so stavou
z citronov a zazrak bol na svete.
Takto sa mohla mrazit dalej /v stroji, hoci nie rada ho pouzivam/, radsej vsak len tak hotovu zmes
v konteineri ju supnut do mraziaka je jednoduchsie, aj bez dalsieho miesania ostane smotanovo - kremova a vynikajuca! Taktiez robim zmrzky tymto sposobom aj z inych “velmi kysich ovoci” v roznych kombinaciach - je vzdy bez ladovych krystalikov. Hoci tu mame moznost kupit velmi kvalitne zmrzky, chutove ma predsa len tieto domace zlakaju, hlavne teda citrusove a broskyňova.
Ak Vyskusas iste ta, nesklame.
Ja zase vyskusam tuto tvoju /aj jahodovo-coko-srdiecka su supper!/. Vidno tu - ako dobrotkami svojich kreacii robis svojim vnucatkam nielen gurmansky pozitok, ale aj radost! Si dobra babicka! ==
haji
Domácí zmrzlina je dobrotka, tvoje je vymazlená, fota jako ze žurnálu, jsi šikulka!
1x evusik
evusik
receptov na citrónovú zmrzlinu sa našlo dosť, aj ja som nejaké našla, niečo vyskúšam a ak sa podarí tak pridám :)
@Honestka ja mám tiež radšej domácu zmrzlinu, máme v mrazáku aj kupovanú ale pre mňa je veľmi sladká, radšej si urobím domácu a sladkosť prispôsobím svojej chuti...
martakv
Výborný receptík, presne takto robím aj ja. Môže sa konzumovať ihneď alebo vložiť do mrazáka na pozdejšie. Samozrejme chválim recept a hlavne prezentáciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia