Jahodová torta

Jahodová torta so šľahačkovo-tvarohovým krémom

Autor receptu: helena10

Osviežujúca pochúťka aj pre náročných...

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddelím žĺtky od vielkov. Z bielkov, štipky soli a kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh, do ktorého krátko zašľahám po jednom žĺtky. Pridám polohrubú múku a vymiešam metličkou. Cesto rozotriem do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
  2. Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za asi 12 – 13 minút. Korpus nechám vychladnúť.
  3. Medzitým očistím a nakrájam jahody.
  4. Následne spravím krém vyšľahaním smotany, práškového cukru a stužovača. Pridám jemný tvaroh a došľahám. Odložím do chladničky.
  5. Vychladnutý korpus natriem domácim jahodovo-jablkovým džemom. Boky formy pred plnením zvnútra vyložím papierom na pečenie. Na džem poukladám nakrájané jahody, ničím nedochucované. Na jahody rozotriem krém a na noc odkladám do chladničky.
  6. Ráno tortu ozdobujem podľa svojho vkusu. Ochutnávka dopadla výborne. Dobrú chuť prajem.