Jahodová torta
Jahodová torta so šľahačkovo-tvarohovým krémom
Autor receptu: helena10
Osviežujúca pochúťka aj pre náročných...
Postup
- Korpus: Oddelím žĺtky od vielkov. Z bielkov, štipky soli a kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh, do ktorého krátko zašľahám po jednom žĺtky. Pridám polohrubú múku a vymiešam metličkou.
Cesto rozotriem do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
- Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za asi 12 – 13 minút. Korpus nechám vychladnúť.
- Medzitým očistím a nakrájam jahody.
- Následne spravím krém vyšľahaním smotany, práškového cukru a stužovača. Pridám jemný tvaroh a došľahám. Odložím do chladničky.
- Vychladnutý korpus natriem domácim jahodovo-jablkovým džemom. Boky formy pred plnením zvnútra vyložím papierom na pečenie. Na džem poukladám nakrájané jahody, ničím nedochucované. Na jahody rozotriem krém a na noc odkladám do chladničky.
- Ráno tortu ozdobujem podľa svojho vkusu. Ochutnávka dopadla výborne.
Dobrú chuť prajem.