Jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú párty mojej dcérky, samozrejme jahodová na želanie.

50 minút
príprava
30-40min minút
na 170 C °C

Postup

  1. Možno sa zdá veľa surovín ale torta je dosť veľká, piekla som na plechu s rozmermi 38 x 38 cm budme piecť dva korpusy, tak si suroviny rozdelíme na polovicu. Vajíčka oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby nám vzniklo hladké cesto. Nakoniec už len vareškou! vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech (papier na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C.
  2. Plnka: Jahody rozmixujeme, pridáme cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne po lyžičkách vmiešavame jahodový puding. Krém si musíme rozdeliť tak aby nám vystalo aj na potretie dookola srdca aj na zdobenie. Ak sa stane že krému je nám na zdobenie málo stačí uvariť jeden vanilkový puding nechať ho vychladnúť a vmiešať ho do vopred vyšľahaného masla 180-200 g.
  3. Srdce som si vykrojila podľa šablóny s papiera. Plát som natrela jahodovým džemom a plnkou. Na to som položila druhý plát srdca a tiež natrela plnkou no už nie tak na hrubo.
  4. Aj boky torty natrieme plnkou. A ďalej vyzdobíme podľa seba. Ja som použila kokosovú múčku na boky a na posypanie a vytvorenie srdiečka na povrchu torty. Samozrejme že som musela krém dorábať :-) zvolila som vanilkový. Kvietky som si vyrobila s potravinárskej hmoty.