Komentáre k receptu:
  • mata3636 - fotkaMata3636 13. februára 2018 o 14:15

    strašne preplácané zdobenie. a to podávanie v pohári na zaváranie je, prinajmenšom, čudné.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 13. februára 2018 o 19:23

    Tá zvädnutá sirôtka tomu dodáva ten pravý šmrnc.
    @zareaguj
  • obor123 - fotkaObor123 13. februára 2018 o 21:37

    Môžem sa opýtať? To veľké,červené, deravé je čo?
    @zareaguj
     1x marianne
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. februára 2018 o 09:45

    @Mata3636 (13.2.2018 14:15)

    Zdobenie tohto dezertu je také pestré, pretože celá táto séria receptov bola vytvorená na tému Čokoladový Valentín. Cieľom bolo inšpirovať a ukázať, že na sviatočné chvíle sa dá prichystať niečo viac než obyčajný zákusok.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 14. februára 2018 o 09:47

    @Obor123 (13.2.2018 21:37)
    Ozdoba. Vyrobená na panvi či plechu. Je otázka z čeho vyrobená. Zkaramelizovaná šťava z jahod? No prostě takový nějaký porézní plátek ztvarovaný jako ozdoba. Je tu více receptů od mistrů s takýmito "čačkami" - okrasami.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 11:03

    Ja by som k tomu potrebovala aj návod, ako to mám konzumovať, čo je jedlé, čo nie, čo môžem chytiť do ruky....lebo doma väčšinou jeme z kvetináča šraubovákom.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. februára 2018 o 11:37

    @Bubaya (14.2.2018 11:03)

    Pri správnom servírovaní: všetko, čo je na tanieri (v miske, v pohári), je jedlé. Tak je to aj v prípade tohto receptu.
    @zareaguj
     1x dogagador
  • dogagador - fotkaDogagador 14. februára 2018 o 14:34

    Naozaj sa neda vyhoviet vsetkym. Len nerozumiem tomu, preco tak tupa kritika na nieco, co je nove. Len preto, ze je to neobvykle, pestre, ine, ako sme boli zvyknuti dlhe roky? Ved nikto nikoho nenuti, aby sa pokusal zopakovat presne recept sefkuchara. O elegancii servirovania - v tomto prevedeni vyznieva velmi dobre. Keby to bolo v tych klasickych hrubostennych cukrarenskych poharoch, stratilo by to efekt. Toto je moj sukromny nazor. Mozete ma ukamenovat. PS: @Bubaya - ten skleneny zavaraci poharik nie je jedly, iba jeho obsah.
    @zareaguj
  • mata3636 - fotkaMata3636 14. februára 2018 o 17:38

    @Dogagador (14.2.2018 14:34)

    A prečo hneď tupá kritika? Vyjadrili sme svoj názor. Ešte stále môžme, nie? Tebe sa to páči, podľa mňa je to preplácané. Nikoho som svojim názorom neurazila, tak neurážaj ani ty. Tupý može byť nôž., nie ja a kvóli takej hlúposti
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 14. februára 2018 o 18:04

    @Mata3636 (14.2.2018 17:38)

    Ešte stále môžme, nie?zatial ešte u nás áno.
    v Nemecku platí nový právny predpis, podľa ktorého hrozia prevádzkovateľom sociálnych sietí a ďalším internetovým službám vysoké pokuty, ak nebudú včas reagovať a odstraňovať nenávistné komentáre či dokázateľne falošné správy. Mnohí však hovoria o novodobej cenzúre internetu,zákaz písať pravdu,pomenovať veci pravým menom,.............
    @zareaguj
     1x leaela
  • používateľ nemá avatarRadost 14. februára 2018 o 18:17

    @Radox1 (14.2.2018 18:04)

    ...či dokázateľne falošné správy...
    hmm..a ktože bude robiť hlavného cenzora a určovať čo je falošné..čo je pravdivé..?,..!!

    //korektne..priatelia..korektne..//

    Na západe nič nového...
    prituhuje..

    @zareaguj
     2x jerica, staja
  • bubaya - fotkaBubaya 14. februára 2018 o 19:35

    @Dogagador (14.2.2018 14:34)

    Tupá kritika? Že sa to MNE OSOBNE nepáči, tak som tupá, zaostalá, nesledujem módne trendy v gastronómii? Elegancia podľa MŇA vyzerá ináč. No, ďakujem pekne za posudok.
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 14. februára 2018 o 20:56

    Akosi sa to obrátilo... Veď nie dogagador, ale kto začal kritiku - precápané, servírovanie v pohári čudné, sirôtka zvädnutá, treba návod na použitie...? Takže "držte zlodeja" znie na nesprávnej strane.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. februára 2018 o 23:31

    @Obor123 (13.2.2018 21:37)

    To veľké, červené, deravé sa nazýva "pavučinka". Je vyrobená zo zmesi múky, vody a oleja a pridaním potrebného farbiva. Celá zmes sa poriadne prešľahá, aby sa spojila, naleje sa na horuci gril alebo panvicu a vyparovaním vody sa vytvorí takáto štruktúra, ktorá vypečením zatvrdne. Červená farba tejto "pavučinky" je z dôvodu valentínskej témy dezertov.
    @zareaguj
     2x haji, obor123
  • používateľ nemá avatarHaji 15. februára 2018 o 00:08

    @Redakcia (14.2.2018 23:31)
    No a tajemství pavučinky je venku.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. februára 2018 o 14:16

    @Zivestriebro (14.2.2018 20:56)

    No tak prepáčte, ja som si myslela, že nie je bezpodmienečne nutné, aby sa mi tu všetko páčilo.
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 15. februára 2018 o 15:18

  • astor - fotkaAstor 15. februára 2018 o 16:25

    @Bubaya (15.2.2018 14:16)

    Vôbec nie je nutné, aby sa ti všetko páčilo. Ale je to už trápne, ako si rada kopneš do "profikov". Myslíš, že si lepšia?
    @zareaguj
  • marianne - fotkaMarianne 15. februára 2018 o 17:44

    @Obor123 (13.2.2018 21:37)

    :-)))
    @zareaguj
  • obor123 - fotkaObor123 15. februára 2018 o 17:58

    @Redakcia (14.2.2018 23:31)

    Ďakujem za vysvetlenie a zároveň aj za rcp.pavučinky. Teraz,keď viem ako na to raz pri vhodnej príležitosti vyskúšam .
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 15. februára 2018 o 18:07

    @bubaya , vôbec nie je nutné, aby sa Ti všetko páčilo. Ale určite nie je nutné, aby si každé jedlo (a fakt je čudné, že ide vždy o profesionálov) podrobila svojmu pohľadu, svojej chuti, svetonázoru a kritike. Keď sa mne niečo nepáči, tak to vôbec nemusím do diskusie písať. Veď čo to koho zaujíma. Môžem prispieť skúsenosťou, radou, otázkou... to posúva veci dopredu.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 15. februára 2018 o 18:16

    @Obor123 (15.2.2018 17:58)

    Sme radi, že ste sa inšpirovali. Budeme radi, ak nám dáte potom vedieť, či sa Vám pavučinka podarila. Ďakujeme.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. februára 2018 o 21:19

    @Zivestriebro (15.2.2018 18:07)

    » varecha.pravda.sk/recepty/paradajkova-polievka-s-bazalkou...

    Mne sa páči toto a aj som to tam napísala. Chválim recepty, ktoré ma mimoriadne zaujali, takisto kritizujem tie, čo sa mi mimoriadne nepáčia. K ostatným sa málokedy vyjadrujem. Nechápem, prečo by som nemohla napísať, že sa mi niečo nepáči. Ty si ten šéfkuchár???? že to tu tak vehementne obhajuješ?
    @zareaguj
  • zivestriebro - fotkaZivestriebro 15. februára 2018 o 22:31

    Ja + niekoľko ďalších sme ten šéfkuchár :-) Pretože aj iní Varecháči sa hlásia k tomu, že sa im tie dezerty páčia a NEPÁČIA sa im Tvoje kritiky za každú cenu !
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 15. februára 2018 o 23:21

    Ja rada obcas sledujem modne prehliadky, alebo, som mala rada zive koncerty rockovych skupin.. kde si autor uleti vizualne, pretoze moze, lebo je to show..lebo to nie je kazdodenna rutinka, a zboznujem operu - taku tu poctivu, preplacanu, preafektovanu, (lebo trend z Nemecka 90tych rokov osvojeny u nas ako velka novinka, co je minimalizmus, je sice niekedy fajn, ale pri tej vacsinou iba zatvorim oci a pocuvam hudbu, lebo vizual ma nudi.) No a ku kolekcii tychto pestrych dezertov asi tolkoto: urobili ste to vyborne! Je to prehliadka. Je to vystava. Je to to, co vas bavilo. Musi to byt super dokopy. Nebudem to robit doma, niesom profik, ale obdivujem tu tvorbu, inspirujem sa niekde vzadu v podvedomi. Az sa mi usadi v rohu pavuk, poprosim ho o pavucinky cervenych farieb. Povie asi: no, to je vyzva.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 16. februára 2018 o 09:21

    Kopem do profíkov a som tupá, no ďakujem vám pekne za také zhodnotenie. A to preto, že sa mi nepáčia dva recepty. Nikoho z vás, čo sa vám to páči, nepovažujem za tupca, ani za nemoderného, čo nesleduje módne trendy. A už na mňa nereagujte, prosím vás o to. Je to strata času, mne sa to aj tak páčiť nebude.
    @zareaguj
  • conscientia - fotkaConscientia 16. februára 2018 o 12:32

    @Bubaya , nepovažujem ťa za ženu tupú ani za nemodernú, no na základe mnohých tvojich komentov som si na teba vytvorila istý názor. Jedna z najťažších vecí tu na Vareche je, že sa musíš naučiť ostať nad vecou - pokiaľ to samozrejme neprekračuje isté hranice. Je to delikátna záležitosť a mnohí z nás balansujú priam na špičke ostria noža či korčule. Nebudem komentovať recepty, ku ktorým si sa vyjadrila, pretože načančanosť nemusím ani ja - ale i mne prekáža spôsob, akým si svoj nesúhlas vyjadrila. Tvoje komenty sú často agresívnejšie než besnotou napadnutý pitbull, no i to sa stáva. Ale ak si chceš zachovať chrbtovú kosť, nežiadaj o (ne)reakciu na svoju reakciu. Pretože inak budeš len za zbabelca.

    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 17. februára 2018 o 13:47

    Ja si zas pamätám, ako ste komentovali Isabella929, že to má prečačkané a prezdobené. Až tak, že skryla recepty a zmizla. Taký obrat, tstststs.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMiloslavp 17. februára 2018 o 21:06

    Zdravím priatelia, potešilo ma, že sa vám môj výtvor páči. Z jednej strany preplácané, z druhej pestré a neobvyklé. Vyhovieť všetkým sa skutočne nedá, ale verím, že chuťou tohto dezertu poteším každého.
    Celá téma išla vo valentínskom duchu, preto som stavil na takúto rozmanitosť a nevšedné servírovanie. Chuť lásky si to zaslúži.
    S pozdravom
    Miloslav
    ps: pavučinka recept:
    olivový olej 100g
    voda studená 120g
    múka 40g
    plus farbivo ,štipka
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 17. februára 2018 o 22:28

    @Miloslavp (17.2.2018 21:06)

    Ďakujeme, pán šéfkuchár, recept na pavučinku sme do receptu doplnili.
    @zareaguj
  • conscientia - fotkaConscientia 18. februára 2018 o 12:44

    @Bubaya (17.2.2018 13:47) Na koho si reagovala?


    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 18. februára 2018 o 15:52

    @Conscientia (18.2.2018 12:44)

    Na všetkých, ktorým sa Izabelline recepty zdali preplácané.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist