Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzuu10

Chcela som vyskúšať, aká bude stará dobrá klasika - bublanina - ak pridám celozrnnú múku. Výsledok? Vynikajúca, minula sa ešte rýchlejšie ako "normálna" :)

20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Potrebujeme: (chýba kakao:)
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom.
  3. Pridáme mlieko, jogurt a olej. Nakoniec preosiate múky s PDP.
  4. Väčšinu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku pridáme 1 PL kakaa a cik-cak vylejeme na žlté cesto (aj keď žlté je +/-, celozrnná múka vždy dodá nádych do hneda ;)
  5. Poukladáme jahody a šup s plechom do rúry vyhriatej na 170 °C.
  6. A o pol hodinky je voňavá bublanina hotová! Vyberieme a posypeme cukrom.
  7. Vychladnutý koláč nakrájame a podávame.
  8. Druhýkrát som jahody rozpolila a ukladala rezom nahor, aby zostali ešte viac navrchu :) Dobrú chuť!