Jahňacie stehno

Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, očistíme, osolíme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak. Restujeme dozlatista. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a vrátime späť mäso. Ak je potrebné, podlejeme ešte trochou vody alebo vývaru a dusíme domäkka.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení ich popučíme spolu s maslom a s bryndzou.
  3. Špargľu nakrátko ponoríme do vriacej osolenej vody (oblanšírujeme).
  4. Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme ho, šťavu precedíme a dochutíme ju soľou a korením. Podávame so špargľou a zemiakmi.