Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche
Autor receptu: sjuz
Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)
Postup
- Mäsko umyjeme, osušíme a namočíme do mlieka na noc do chladu.
- Na nasledujúci deň znova omyjeme od mlieka, osušíme, osolíme a posypeme celou rascou.
V mixéri si rozmixujeme natrhaný rozmarín, cesnakové strúčiky, olivový olej a trochu bieleho vína.
- Mäso uložíme do pekáča, potrieme zmesou rozmarínu a cesnaku. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme na 170 st.C cca 5 hodín.
Priebežne polievame výpekom.
- Podávala som s pečenou zeleninou a
- taboulehom.
Na osvieženie creme fraiche s čerstvou mätou.