Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche

Autor receptu: sjuz

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Postup

  1. Mäsko umyjeme, osušíme a namočíme do mlieka na noc do chladu.
  2. Na nasledujúci deň znova omyjeme od mlieka, osušíme, osolíme a posypeme celou rascou. V mixéri si rozmixujeme natrhaný rozmarín, cesnakové strúčiky, olivový olej a trochu bieleho vína.
  3. Mäso uložíme do pekáča, potrieme zmesou rozmarínu a cesnaku. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme na 170 st.C cca 5 hodín. Priebežne polievame výpekom.
  4. Podávala som s pečenou zeleninou a
  5. taboulehom. Na osvieženie creme fraiche s čerstvou mätou.