Jahňacie stehno
Jahňacie stehno

Jahňacie stehno s kuriatkami

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 17. októbra 2017
Jahňacie stehno s kuriatkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
1500 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, tymian, vákuovo zabalíme a 25 hodín varíme pri 72 °C.

  2. 2

    Uvarené vyberieme, potrieme zmesou cesnaku, tymianu, soli, korenia, oleja a dáme krátko zapiecť.

  3. 3

    Omáčka z kuriatok: Na masle speníme šalotku, pridáme kuriatka, opražíme, podlejeme vývarom a varíme asi 20 minút, prípadne trochu zahustíme zemiakovým škrobom. Dochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Zapečené stehno položíme do omáčky a dozdobíme kuriatkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia