Dusené jahňacie mäso
Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Mäso som oddelila od kosti a pokrájala tak, aby mi vznikli medailónky. Z kostí som dala variť vývar so zeleninou.
- Slaninu a cibuľu som nakrájala na kocky. Zo slaniny som nechala vytopiť tuk a pridala som cibuľu s cesnakom a opiekla.
- Pridala som mäso a nechala zatiahnuť.
- Pridala som kečup a spolu podusila.
- Podliala som vínom, osolila, okorenila a pridala som štipku rasce.
- Mäso som pomaly dusila takto 50 minút. Napokon som k mäsu pridala pomrvenú sušenú saturejku.
- Jahňacie medailónky som podávala s domácim knedlíkom a šalátom z červenej kapusty.
Prajem vám dobrú chuť.