Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 7. apríla 2018
Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
180 minút
príprava

Suroviny

4 ks
2 ks
100 ml
1 strúčik
4 ks




Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtka osolíme, okoreníme a v rozohriatom hrnci na oleji opečieme lýtka s každej strany dohneda. Vyberieme a pridáme nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku a chvíľku pražíme.

  2. 2

    Potom prilejeme červené víno, pridáme bylinky, vložíme opečené lýtka, zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 1,5 – 2 hodiny na sporáku alebo v rúre.

  3. 3

    Hotové lýtka vyberieme, šťavu precedíme cez sitko. Necháme zredukovať na požadovanú hustotu, prípadne zahustíme studeným maslom. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a vymiešame spolu s horúcim mliekom a kúskom masla na kašu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia