Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
15 g
 (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
150 ml
150 g
50 g
400 g
50 g
2 cl
250 g
Cesto na raviolu:
640 g
240 g
80 g
46 g
50 g




Postup

  1. 1

    Očistené a odblanené jahňacie karé naložíme do oleja, cesnaku a byliniek. Potom opekáme na grile a dopečieme v rúre pri teplote 80 oC asi osem minút (odporúčam stredne prepečené alebo surovšie „rare”).

  2. 2

    Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme špenátovú drvinu, by sme dostali zelenú farbu. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, vykrojíme štvorčeky na raviolu asi 5x5 cm, ktoré naplníme zmesou z ricotty a píniových orieškov, ochutenou soľou, asi tak 20–30 g plnky, a korením. Potrieme žĺtkami a priklopíme druhým štvorcom cesta a podľa okrúhlej formičky vykrojíme požadovaný tvar.

  3. 3

    Varíme v osolenej vode 4 až 5 minút. Baklažán nakrájame na malé kocôčky, rozpustíme v hrnci med, vínny ocot, pridáme baklažán a podusíme do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kaleráb uvaríme v osolenej vode, ak ho chceme mať farebný, pridáme kurkumu, potom bude žltý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia