Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: mamina2

6
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...
  2. maso si vyberieme , do vypeku dame zeleninu nakrajanu na kocky ( alebo mrazenu) a oprazime ju, ked je oprazena vlozime spat maso , osolime, pridame nakrajanu cibulku , podlejeme vyvarom a dame vsetko korenie...
  3. dusime dusime asi hodinku a pol kym nieje maso makke, stavu este nechame vyvarit aby mala omacka peknu farbu , masko vyberieme mozeme este dat zapiect do rury ale treba polievat aby sa nam nevysusilo. omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme pridame do nej kyslu smotanu rozhabarkovanu s mukou, prevarime a dochutime citronovou stavou...
  4. masko si nakrajame a mozeme ho šupnut do omacky...
  5. hrnčekova knedla : spavime si sneh. zo surovin spravime cesto a sneh do toho zapracujeme...
  6. potom naplnime vymastene 250 ml pohare do 3/4 a dame varit na pol hodinku do vody. pohare su zaliate len do ich 1/2. potom vyklopime a servirujeme...