Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: mamina2
6 porcií |
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...
- maso si vyberieme , do vypeku dame zeleninu nakrajanu na kocky ( alebo mrazenu) a oprazime ju, ked je oprazena vlozime spat maso , osolime, pridame nakrajanu cibulku , podlejeme vyvarom a dame vsetko korenie...
- dusime dusime asi hodinku a pol kym nieje maso makke, stavu este nechame vyvarit aby mala omacka peknu farbu , masko vyberieme mozeme este dat zapiect do rury ale treba polievat aby sa nam nevysusilo. omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme pridame do nej kyslu smotanu rozhabarkovanu s mukou, prevarime a dochutime citronovou stavou...
- masko si nakrajame a mozeme ho šupnut do omacky...
- hrnčekova knedla : spavime si sneh. zo surovin spravime cesto a sneh do toho zapracujeme...
- potom naplnime vymastene 250 ml pohare do 3/4 a dame varit na pol hodinku do vody. pohare su zaliate len do ich 1/2. potom vyklopime a servirujeme...
|