Jahňacia roláda s medvedím cesnakom

Autor receptu: eraserhead

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ja som použil mäso ktoré som obrezal z rebier mladého jahniatka, nakoľko bolo jahniatko malé musel som zošiť dva kusy. Mladé jahniatka sú veľmi chutné zvieratká a preto aj jedlo z ich mäsa bude chutné ....... Plát mäsa, okoreníme práve zomletým korením a osolíme, naukladáme čerstvý medvedí cesnak a zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom. Roládu sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 180 a 30 minút.
  2. Mäso vyberieme z rúry a kým dôjde pripravíme si prílohu. Cukinu nakrájame na väčšie kusy a zľahka opečieme s cesnakom na panvici, keď je hotová pridáme listy medvedieho cesnaku a iba necháme zostatkovým teplom z panvice zavädnúť. Jemne solíme a koreníme. Cesnak s cukinou uložíme na tanier a na vrch uložíme plátky jahňacej rolády.