Jahňacia roláda s medvedím cesnakom
Autor receptu: eraserhead
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ja som použil mäso ktoré som obrezal z rebier mladého jahniatka, nakoľko bolo jahniatko malé musel som zošiť dva kusy. Mladé jahniatka sú veľmi chutné zvieratká a preto aj jedlo z ich mäsa bude chutné .......
Plát mäsa, okoreníme práve zomletým korením a osolíme, naukladáme čerstvý medvedí cesnak a zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom. Roládu sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 180 a 30 minút.
- Mäso vyberieme z rúry a kým dôjde pripravíme si prílohu.
Cukinu nakrájame na väčšie kusy a zľahka opečieme s cesnakom na panvici, keď je hotová pridáme listy medvedieho cesnaku a iba necháme zostatkovým teplom z panvice zavädnúť. Jemne solíme a koreníme.
Cesnak s cukinou uložíme na tanier a na vrch uložíme plátky jahňacej rolády.