Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Jahňacia kotleta:
800 g
60 ml
60 g
1 ks
1 ks
100 ml
Zámocké zemiaky:
1 kg
80 g




Postup

  1. 1

    Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešame nakrájanú žihľavu a ušľahaný sneh z bielka.

  2. 2

    Do jahňacej kotlety prerežeme kapsu, do ktorej vložíme pripravenú plnku. Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, podlejeme vodou a pečieme domäkka.

  3. 3

    Surové zemiaky ošúpeme a vykrajujeme malé guľôčky – „zámocké zemiaky“. Tie vkladáme do vriacej osolenej vody s rascou a varíme domäkka. Pri podávaní pokvapkáme maslom a posypeme pažítkou.

Diskusia k receptu

radox1
clovek sa tu snazi robit osvetu,a sam profesional znici jah.kotlety 80.minutovym pecenim.pre niekoho krasne prepecene a stavnate,pre mna vysusene a suche.
1x radox1
zolik
@Radox1 (1.4.2016 16:11)
mne sa to zdalo tiez velmi, velmi dlho na 800g mäsa a este k tomu jahnacieho. ale neoplati sa davat komentare pod recepty sefkucharov, lebo aj tak ziaden nezareaguje a nevysvetli, ze preco zvolil takuto tepelnu upravu :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia