Jahnňací perkelt
Jahňací perkelt (fotorecept)
Autor receptu: kiritos
Tak vyskúšali sme urobiť fajný jahňací perkelt, ktorý sa dobre vydaril :)
6 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravili sme si suroviny. Jahňacie sme mali od domáceho chovateľa.
- Na drobno nakrájanú slaninku necháme pustiť masť a pridáme bobkový list, cibuľu aj cesnak.
- Keď je cibuľa dobrá, pridáme za dve lyžice mletej červenej papriky (raz dva premiešame).
- Pridáme nakrájané mäso, ktoré cca 8 minút pražíme na silnom plameni.
- Následne pridáme papriku, paradajky a paprikové krémy sladký aj štipľavý, čierne korenie, mletú rascu. Soliť sme nesolili nakoľko paprikové krémy obsahujú v sebe dosť soli.
- Paradajka aj mäso pustia dosť šťavy, takže sme ani neprilievali vodu. Nechali sme v zakrytom hrnci dusiť 2 hodiny. Tesne pred koncom pridáme ešte nakrájanú novú jarnú cibuľku.
- A máme hotovo :) ako prílohu sme zvolili maslové halušky, dobrú chuť :)