Jahnňací perkelt

Jahňací perkelt (fotorecept)

Autor receptu: kiritos

Tak vyskúšali sme urobiť fajný jahňací perkelt, ktorý sa dobre vydaril :)

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravili sme si suroviny. Jahňacie sme mali od domáceho chovateľa.
  2. Na drobno nakrájanú slaninku necháme pustiť masť a pridáme bobkový list, cibuľu aj cesnak.
  3. Keď je cibuľa dobrá, pridáme za dve lyžice mletej červenej papriky (raz dva premiešame).
  4. Pridáme nakrájané mäso, ktoré cca 8 minút pražíme na silnom plameni.
  5. Následne pridáme papriku, paradajky a paprikové krémy sladký aj štipľavý, čierne korenie, mletú rascu. Soliť sme nesolili nakoľko paprikové krémy obsahujú v sebe dosť soli.
  6. Paradajka aj mäso pustia dosť šťavy, takže sme ani neprilievali vodu. Nechali sme v zakrytom hrnci dusiť 2 hodiny. Tesne pred koncom pridáme ešte nakrájanú novú jarnú cibuľku.
  7. A máme hotovo :) ako prílohu sme zvolili maslové halušky, dobrú chuť :)