Grilovaný jahňací chrbát

Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.
  2. Jahňací chrbát z jednej aj z druhej strany sprudka opečieme na rozpálenom grile - asi 2 minúty na 200 °C, osolíme a necháme odležať 5 minút. Medzitým pripravíme baby zeleninu a zemiaky.
  3. Zemiaky predvaríme, nakrájame na mesiačiky, opečieme na grile, pridáme nasekaný rozmarín a kúsky masla. Baby zeleninu očistíme, patizón nakrájame na štvrtiny, reďkovky na polovice. Všetko spolu ugrilujeme – okrem baby špargle. Tú pridáme až nakoniec, aby sa nerozvarila, ochutíme soľou, korením, cukrom a troškou masla.