Grilovaný jahňací chrbát
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej
spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným
mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme
do marinády a necháme odstáť.
- Jahňací chrbát z jednej aj z druhej
strany sprudka opečieme na rozpálenom
grile - asi 2 minúty na 200 °C, osolíme a necháme
odležať 5 minút. Medzitým pripravíme baby
zeleninu a zemiaky.
- Zemiaky predvaríme, nakrájame na
mesiačiky, opečieme na grile, pridáme
nasekaný rozmarín a kúsky masla. Baby
zeleninu očistíme, patizón nakrájame na
štvrtiny, reďkovky na polovice. Všetko
spolu ugrilujeme – okrem baby špargle.
Tú pridáme až nakoniec, aby sa nerozvarila,
ochutíme soľou, korením, cukrom
a troškou masla.
|