Jahňacie mäso
Jahňací chrbát s omáčkou z maslovej tekvice a s krúpami (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to ľahko stráviteľná chuťovka, ktorá je ešte aj zdravá.
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacina u nás je vzácnosť zohnať. Ja som natrafil na takéto balenie. Tak som si uvaril takýto obed. Jednoduché a pritom dobré.
- Dáme variť krúpy do slanej vody. Tekvicu zbavíme šupy a pokrájame na 1,5 cm kúsky. Mladú cibuľku pokrájame celú na kolieska.
- Oregano pokrájame na drobno.
- Do hrnca dáme polovicu masla z napísaného množstva a olej zohriať. Chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a posypeme rascou, troškou oregana aj dvomi strúčikmi nastrúhaného cesnaku. Z každej strany opečieme po štyri minúty. Potom mäso vyberieme, vložíme do alobalu a dáme do rúry, ktorú sme dobre ohriali. Po vložení mäsa horúcu rúru vypneme a necháme v nej mäso odpočívať.
- Na výpeku osmažíme cibuľku a pridáme pripravenú tekvicu. Chvíľu opečieme a trošku podlejeme vývarom dáme zvyšok masla, oregana a cesnaku. Dusíme a postupne prilievame vývar.
- Vývaru by malo byť toľko aby trochu bola tekvica kúsok nad ním. Keď sa začne tekvica rozpadať, tak prilejeme smotanu a asi päť minút varime. Mixérom to rozmixujeme a dáme znovu na chvíľu rozvariť. Omáčka je hotová. Medzi tým sa nám uvarili krúpy tie necháme v sitku odkvápať.
- Môžeme dávať na tanier krúpy, omáčku a mäso. Ja som k tomu pridal ľadový šalát.