Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené
„srdiečka“ bez semienok (jadrovníky) z veľkých paprík. Kvalitnej domácej údenej
klobáse sa „domorodci“ vyhýbajú ako čert svätenej vode. Nikdy nezabudnem na dve
zhabania mojeho „diela“ na letisku v Chicago. Ale poľská „kielbasza“ police tunajších
supermaketov priam prehýba, aj keď je to polosurové „čudo“ bez chuti, farby a vône. U
nás doma také niečo „nesplodí“ ani začiatočník. Tak som ju „poľudštil" podľa seba!
4-6 porcie |
12-15 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- na jedmotlivé pozície som pripravil klobásu pokrájanú na hrubšie kolieska, červenú cibuľu ~ na 5 mm „mesiačiky“, podobne aj jednu strednú „kápiu“ (jedno väčšie „C_éčko“ som pripravil na ozdobu pre domácu pani), jadrovníky na plátky, „žilky či nervy“ z paprík som ponechal v celku; v pomocnej miske som rozšľahal 3 menšie jemne osolené vajíčka; olúpal som dva strúčiky cesnaku a k ruke pripravil maslo a potrebné korenie; vlastná príprava raňajok už bola otázkou iba slabej ¼ hodinky.
Na panvicu som nalial asi PL slnečnicového oleja, na ktorom som na červenohnedo opriekol „bleduľu“ t. j. kolieska poľskej klobásy, pridal cibuľu a krátko porestoval, naž sa „napila“
- nasledovali kúsky „kápie“,
- jadrovníky a „žilky“ paprík,
- pretlačený cesnak a koreny (štipka soli, čMČK, ½ mokka lyžičky (ML) dodalo výslednej dobrote „hranu“), premiešal, zo 5÷7´ podusil, než paprika a jadrovníky zvláčneli,
- pridal 4 plátky PL čerstvého masla, pridá jedlu jemnosť,
- na povrch rozlial vyšľahané osolené vajíčka a už bez miešania nechal stuhnúť
- výsledné „dielo“ som pomocou plastického noža, ďakujúc zaň pani Ľudke Hríbikovej, rozkrojil na cípy
- à la torta
- a raňajky „na vidličku“, ktoré som servíroval so skyvou domáceho chlebíka, boli hotové!