Zeleninové jedlá

Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, v ktorom využívam jadrovníky paprík, čoby všeobecne zaznávanú a do odpadkov vyhadzovanú surovinu. Keby ste len tušili, koľko nevyužitých možností existuje na prípravu lahodných pokrmov, v ktorých je možné „srdiečka“ paprík pretransformovať na delikatesu. Dnes som ich zostavil à la lečo „torta“ a vrstvil som ich s tým, čo som v chladničke našiel. „Čerešničkou na šľahačke“ bola strúhaná parenica a výsledok bol chutný a viac ako výborný.

2
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. … ešte panvicu, slnečnicový olej, varešku a parenicu, nuž a to je všetko, čo som potreboval na prípravu chutných raňajok
  2. na oleji v panvici som orestoval pokrájané jadrovníky paprík a mladú zelenú cibuľku
  3. 3÷4´, než sa tak stalo, som využil na vyšľahanie vajíčok s PL šľahačkovej smotany, pokrájanie plátkov mortadelly, ako aj na postrúhanie syra a asi 1/3 údenej parenice
  4. keď sa plátky jadrovníkov so zelenou cibuľkou „nasosali“, pridal som ku nim pokrájanú mortadellu a posypal ich štipkou soli, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou mletej sladkej „KN“ papriky; jemne premiešal a nechal tak 2÷3´ spoločne podusiť
  5. potom som ich rovnomerne zalial rozšľahanými vajíčkami a prikryl
  6. po „zrazení“ vajíčok, som povrch posypal strúhaným tvrdým syrom a strúhanou údenou parenicou „Liptov“ (z oboch po 2÷3 PL, ale nič by sa nestalo keby sa Vám, čistou zhodou náhod, „pošmykla“ ruka a z niektorého nastrúhali viac),
  7. zdroj tepelnej energie som vypol, panvicu vzápätí „o5“ prikryl a nechal syr aj parenicu roztiecť a hotovo, „Anička prikri sa“!
  8. na tanieri som pre effect ozdobil hviezdou à la Mitsubishi, vrcholcom petržlenovej vňate a potom „pusou spoločnou“ zjedol s mojou sladkou, no naviac krajšou a lepšou ½. Tentoraz iba tak, bez ničoho, ale kto chce, môže s pečivom, či domácim chlebíkom. Dobrú chuť aj Vám priatelia!
  9. … nuž a tým, ktorí vydržali čítať tento postup až do konca, ako prémiu pridávam prehľad mojich 17 predchádzajúcich rcp so „spoločným menovateľom“: https://varecha.pravda.sk/recepty/paprikove-jadrovniky-ako-uplatok--/7165-recept.html 10,5,2010 https://varecha.pravda.sk/recepty/vonave-a-prudkojedle-pecene-papriky-podla-an/29180-recept.html 26,6,2012 https://varecha.pravda.sk/recepty/hrianky-s-vysperkovanymi-jadernikmi-papriky-s/29541-recept.html 9,7,2012 https://varecha.pravda.sk/recepty/stavnate-trojfarebne-jaderniky-paprik-na-ra/33879-recept.html 26,11,2012 https://varecha.pravda.sk/recepty/restovane-paprikove-jaderniky-srdiecka-so-su/36507-recept.html 4,2,2013 https://varecha.pravda.sk/recepty/strapaty-chlebik-s-jadrincovo-sunkovym-prekvap/45548-recept.html 18,10,2013 https://varecha.pravda.sk/recepty/omeleta-ako-hodvab-s-jadrovnikmi-na-salot/46113-recept.html 8,11,2013 https://varecha.pravda.sk/recepty/jadrovniky-so-salatom-z-cerstvych-paradajok-/47635-recept.html 7,1,2014 https://varecha.pravda.sk/recepty/jadrovniky-s-platkami-opecenej-slaniny-novy-/55092-recept.html 7,11,2014 https://varecha.pravda.sk/recepty/chlpaty-chlebik-s-paprikovymi-srdieckami-foto/58480-recept.html 9,5,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/slovenska-ryza-orzo-s-jadrovnikmi-a-sparglo/58874-recept.html 30,5,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/jadrovniky-cervenych-paprik-s-cesnakom-fotore/59533-recept.html 17,7,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/jadrovniky-paprik-s-klobasou-ranajky-na-vidli/60293-recept.html 10,9,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/jadrovniky-v-prazenici-s-prilohou-pico-de-gallo/60688-recept.html 9,10,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/por-s-jadrovnikmi-ako-priloha-k-pecenej-kloba/61015-recept.html 30,10,2015 https://varecha.pravda.sk/recepty/kuraci-perkelt-s-jadrovnikmi-fotorecept/64056-recept.html 25,5,2016 https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-s-jadrovnikmi-paprik-a-hubami-f/67356-recept.html 21,4,2017