Jačmenné krúpky s ružičkovým kelom, šampiňónmi a mrkvou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Ráno ma upútal recept s ružičkovým kelom od Alena45. Mne sa podarilo jej recept
upraviť . Nemám javorový sirup, tak som dala med. Zabudla som dať orechy. Naopak
som pridala šampiňóny, cibuľu, cesnak, kmín, paradajky, petržlenovú vňať. A krúpky.
Vznikol recept, s ktorým bol aj môj šéf spokojný:-) Alenka, ešte mi zostal kel, tak
sľubujem, že ho spravím presne podľa teba až na javorový sirup.
Postup
- Večer som premyla menší hrnček malých jačmenných krúpkov. Namočené som ich nechala na kuchynskej linke do druhého dňa.
- Na druhý deň som ich dala variť s 2 šálkami horúcej vody, ktorú som trochu osolila. Do uvarených krúpkov som dala kúsok masla a trochu som ich prisolila.
- Očistila som kel, šampiňóny a mrkvu. Kel som prerezala na polovicu. šampiňóny na 3 - 4 plátky, podľa veľkosti. Vytlačila som jeden citrón.
- Mrkvu som nastrúhala na pásiky na strúhadle.
- Potom som jemné pásiky pokrájala na menšie kúsky.
- Vo woku som rozohriala 2 pl olivového oleja. Orestovala som na ňom na jemno nakrájanú cibuľu.
- K cibuli som pridala na jemno nakrájaný väčší strúčik cesnaku. Chvíľu som ho opekala.
- Ako prvý som dala do panvice kel, ten bude potrebovať dlhší čas ako ostatná zelenina Chvíľu som ho restovala samostatne.
- Do panvice som pridala mrkvu a šampiňóny. Zeleninu som okorenila mletým čiernym korením,mletým kmínom a dala som soľ. Za stáleho miešania som zeleninu restovala.
- Pridala som čajovú lyžičku citrónovej šťavy a 2 čl medu, maslo pokrájané na kúsky. Ešte som nakoniec pridala cherry paradajky, ktoré som už len prehriala.
- Toto je manželova porcia. On mal na tanieri krúpky zvlášť. Mne sa to lepšie páčilo zmiešané spolu, ako je na hlavnom obrázku. Manžel bol s obedom spokojný.