Jačmenné krúpky s ružičkovým kelom, šampiňónmi a mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Ráno ma upútal recept s ružičkovým kelom od Alena45. Mne sa podarilo jej recept upraviť . Nemám javorový sirup, tak som dala med. Zabudla som dať orechy. Naopak som pridala šampiňóny, cibuľu, cesnak, kmín, paradajky, petržlenovú vňať. A krúpky. Vznikol recept, s ktorým bol aj môj šéf spokojný:-) Alenka, ešte mi zostal kel, tak sľubujem, že ho spravím presne podľa teba až na javorový sirup.

Postup

  1. Večer som premyla menší hrnček malých jačmenných krúpkov. Namočené som ich nechala na kuchynskej linke do druhého dňa.
  2. Na druhý deň som ich dala variť s 2 šálkami horúcej vody, ktorú som trochu osolila. Do uvarených krúpkov som dala kúsok masla a trochu som ich prisolila.
  3. Očistila som kel, šampiňóny a mrkvu. Kel som prerezala na polovicu. šampiňóny na 3 - 4 plátky, podľa veľkosti. Vytlačila som jeden citrón.
  4. Mrkvu som nastrúhala na pásiky na strúhadle.
  5. Potom som jemné pásiky pokrájala na menšie kúsky.
  6. Vo woku som rozohriala 2 pl olivového oleja. Orestovala som na ňom na jemno nakrájanú cibuľu.
  7. K cibuli som pridala na jemno nakrájaný väčší strúčik cesnaku. Chvíľu som ho opekala.
  8. Ako prvý som dala do panvice kel, ten bude potrebovať dlhší čas ako ostatná zelenina Chvíľu som ho restovala samostatne.
  9. Do panvice som pridala mrkvu a šampiňóny. Zeleninu som okorenila mletým čiernym korením,mletým kmínom a dala som soľ. Za stáleho miešania som zeleninu restovala.
  10. Pridala som čajovú lyžičku citrónovej šťavy a 2 čl medu, maslo pokrájané na kúsky. Ešte som nakoniec pridala cherry paradajky, ktoré som už len prehriala.
  11. Toto je manželova porcia. On mal na tanieri krúpky zvlášť. Mne sa to lepšie páčilo zmiešané spolu, ako je na hlavnom obrázku. Manžel bol s obedom spokojný.