Jablkový mrežovník

miranda7 - bez fotkymiranda7, 22. októbra 2009

Toto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ale aj s tvarohovou, alebo keď nemala čas, cesto Zobraziť celý popisToto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ale aj s tvarohovou, alebo keď nemala čas, cesto natrela slivkovým lekvárom.

30 minút
príprava
30- 40 minút
na 150 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg
25 dkg
20 dkg
2 ks
1 ks
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na pracovnej doske zmiešame a spolu rozmrvíme Heru, múku, práškový cukor,vanilkový cukor, prášok do pečiva a potom pridáme 2 celé vajcia a urobíme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Druhú časť cesta dáme zatiaľ na tanierik do chladničky.

  2. 2

    Obielime a nastrúhame jablká, ktoré podľa chuti osladíme kryštálovým cukrom. Pridáme hrozienka. Jablkovú plnku natieme na cesto.

  3. 3

    Zo zvyšného cesta ušúľame valčeky cesta, ktoré pokladáme na koláč a vytvoríme tak mriežku. Pečieme v rúre do ružova. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

glosterka
@Miranda7 , stará dobrá (nielen) jabĺčková klasika. Jednoduché cesto, nenáročná príprava... no a s tým slivkovým lekvárom+ešte posypať vlašskými orechami (tip!) môže byť tiež skvelá mňamka!
maorka
niet nad dobré jablkové koláče.. robievam ich často skutočne sú nenáročné na prípravu a sú fajn!
nixina
tento koláč robím často, ale na jablká viem ešte naliať vanilkový puding, časť ešte pred naukladaním jabĺk a zvyšok potom.
boboanaka
je naozaj výborný, robila som ho už x-krát, konktrétne tento recept :)
vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia