Jablkový koláčik so šumienkovou želatínou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Osviežujúci a šťavnatý.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s cukrom vyšľahať,
  2. počas šľahania pridať po jednom vajcia a dobré zašľahať.
  3. Múky zmiešať s vanilkovým cukrom a kypriacim práškom
  4. a postupne pridať do vyšľahaného masla.Cesto by malo byť hustejšie,ak by náhocou bolo príliš husté môže pridať troška mlieka.Husté preto,aby jablká neklesli pri pečení na dno.
  5. Potom cesto vysýpeme a rozotrieme na vymastený plech.
  6. Na vrch poukladáme jablká a dáme upiecť.Upečené necháme ochladiť.
  7. Pripravíme si želatinu tak,
  8. že šumienku vysypeme do vody a necháme vyšumieť.
  9. Potom pridáme zlatý klas a vanilkový cukor,kto má rád sladšie môže pridať cukru a uvaríme.
  10. Podľa mňa je to tá naj.želatina na ovocné zákusky.
  11. Ešte teplu rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť.
  12. Dobrú chuť.