Jablkový koláčik so šumienkovou želatínou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Osviežujúci a šťavnatý.
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Maslo s cukrom vyšľahať,
- počas šľahania pridať po jednom vajcia a dobré zašľahať.
- Múky zmiešať s vanilkovým cukrom a kypriacim práškom
- a postupne pridať do vyšľahaného masla.Cesto by malo byť hustejšie,ak by náhocou bolo príliš husté môže pridať troška mlieka.Husté preto,aby jablká neklesli pri pečení na dno.
- Potom cesto vysýpeme a rozotrieme na vymastený plech.
- Na vrch poukladáme jablká a dáme upiecť.Upečené necháme ochladiť.
- Pripravíme si želatinu tak,
- že šumienku vysypeme do vody a necháme vyšumieť.
- Potom pridáme zlatý klas a vanilkový cukor,kto má rád sladšie môže pridať cukru a uvaríme.
- Podľa mňa je to tá naj.želatina na ovocné zákusky.
- Ešte teplu rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť.
- Dobrú chuť.
|