Jablkový koláč

Jablkový koláč bez lepku podľa Adriany Polákovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Jablká a karamel patrili vždy k sebe. Koláč moderátorky Adriany Polákovej má v sebe obe tieto suroviny, a navyše, neobsahuje lepok. Podľa jej slov, tento obrátený koláč žne úspechy všade, kde sa podáva.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava slaného karamelu: Na panvici rozpustíme maslo a prisypeme kryštálový cukor. Premiešame kým sa maslo a cukor nespoja. Keď začne cukor hnednúť, miešame sústavne, aby skaramelizoval rovnomerne. Pridáme štipku soli.
  2. Očistené jablká zbavené jadrincov nakrájame na tenké mesiačiky, pridáme do karamelu a opäť premiešame.
  3. Vyšľaháme vajcia s hnedým cukrom do peny. Primiešame puding a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vlejeme do panvice na jablká s karamelom.
  4. Panvicu vložíme na 20 minút do rúry predhriatej na 200 °C.
  5. Po vybratí z rúry koláč pomocou taniera vyklopíme a podávame ozdobený zmrzlinou.