Jablkový koláč
Jablkový koláč bez lepku podľa Adriany Polákovej (videorecept)
Autor receptu: sons
Jablká a karamel patrili vždy k sebe. Koláč moderátorky Adriany Polákovej má v sebe obe tieto suroviny, a navyše, neobsahuje lepok.
Podľa jej slov, tento obrátený koláč žne úspechy všade, kde sa podáva.
40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Príprava slaného karamelu:
Na panvici rozpustíme maslo a prisypeme kryštálový cukor. Premiešame kým sa maslo a cukor nespoja. Keď začne cukor hnednúť, miešame sústavne, aby skaramelizoval rovnomerne. Pridáme štipku soli.
- Očistené jablká zbavené jadrincov nakrájame na tenké mesiačiky, pridáme do karamelu a opäť premiešame.
- Vyšľaháme vajcia s hnedým cukrom do peny. Primiešame puding a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vlejeme do panvice na jablká s karamelom.
- Panvicu vložíme na 20 minút do rúry predhriatej na 200 °C.
- Po vybratí z rúry koláč pomocou taniera vyklopíme a podávame ozdobený zmrzlinou.