Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový bezlepkový koláč

novalim - fotkanovalim, 4. októbra 2018. Komerčný recept.
Jablkový bezlepkový koláč
Foto: novalim

Na jeseni je krásne to neustále dozrievanie ovocia alebo zeleniny. Zo stromov opadávajú jablká a človek ich niekedy ani nestíha spracovávať. Aby nevyšli nazmar, Zobraziť celý popisNa jeseni je krásne to neustále dozrievanie ovocia alebo zeleniny. Zo stromov opadávajú jablká a človek ich niekedy ani nestíha spracovávať. Aby nevyšli nazmar, pripravili sme pre vás jeden šikovný recept. Jablkový bezlepkový koláč. Jeho základom je tukové cesto, ktoré sa hodí na akýkoľvek ovocný koláč do formy alebo aj na cheesecake.

8
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
1 ČL (alebo xantánová)
60 g
 štipka
90 g (alebo rastlinný tuk)
1 ks
1 ks
2 ks väčšie
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Na jablkový bezlepkový koláč najprv premiešame múku s guarovou alebo xantánovou gumou, cukrom a soľou, potom pridáme na kocky nakrájané studené maslo, vajce a žĺtok a vypracujeme cesto, ktoré nebude tuhé. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme v chladničke hodinu odpočívať. Tento krok nepodceňujme, cesto počas odpočívania dozrieva a oveľa ľahšie sa s ním potom pracuje.

  2. 2

    Hotové cesto potom natlačíme na dno formy na tarty (nízka keramická alebo kovová forma), na cesto poukladáme na plátky nakrájané jablká, ktoré podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom a škoricou.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 30 minút, kým sa okraje cesta nesfarbia do zlatohneda.

  4. 4

    Necháme úplne vychladnúť a až potom rozkrájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia