Jablkovo-zelerová nátierka s orechami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Táto nátierka je pomerne nenáročná na prípravu. Má veľmi príjemnú a osviežujúcu chuť, je to jednoducho mňamka.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Prichystala som si jablká a celer, ktoré som ošúpala. Neľakajte sa, ten celer nie celý, len potrebné množstvo.
- Nastrúhala som celer na jemnom strúhadle a...
- ...tak isto aj jablká.
- Vytlačila som šťavu z polovice citrona.
- K nastrúhaným jablkám a celeru som pridala soľ, citronovú šťavu a základnú domácu majonézu /recept na ňu som vložila včera/.
- Všetko som spolu dobre premiešala a odložila na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili chute.
- Zatiaľ som si v trúbe opražila orechy v trúbe na suchom plechu 190 stupňov/5 minút a ked vychladli, pokrájala som ich na hrubo - stačí niekoľkokrát prejsť po nich nožom.
- Opražené a na hrubo posekané orechy som pridala do nátierky.
- Nátierku som podávala na čerstvo upečenom chlebe. Dobrú chuť!
Pre diéty možno voliť miesto majonézy kyslú smotanu, pre diabetikov zase jogurt.