Jablkovo-zelerová nátierka s orechami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Táto nátierka je pomerne nenáročná na prípravu. Má veľmi príjemnú a osviežujúcu chuť, je to jednoducho mňamka.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystala som si jablká a celer, ktoré som ošúpala. Neľakajte sa, ten celer nie celý, len potrebné množstvo.
  2. Nastrúhala som celer na jemnom strúhadle a...
  3. ...tak isto aj jablká.
  4. Vytlačila som šťavu z polovice citrona.
  5. K nastrúhaným jablkám a celeru som pridala soľ, citronovú šťavu a základnú domácu majonézu /recept na ňu som vložila včera/.
  6. Všetko som spolu dobre premiešala a odložila na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili chute.
  7. Zatiaľ som si v trúbe opražila orechy v trúbe na suchom plechu 190 stupňov/5 minút a ked vychladli, pokrájala som ich na hrubo - stačí niekoľkokrát prejsť po nich nožom.
  8. Opražené a na hrubo posekané orechy som pridala do nátierky.
  9. Nátierku som podávala na čerstvo upečenom chlebe. Dobrú chuť! Pre diéty možno voliť miesto majonézy kyslú smotanu, pre diabetikov zase jogurt.