Jablkovo-tvarohový koláč

Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tentoraz koláčik, ktorý je vhodný aj na Veľkú noc, alebo na rôzne sviatky či oslavy. Jemný koláčik dvoch chutí.

50 minút
príprava
190 minút
na 35-40  °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na jablkovú plnku.
  3. Suroviny na tvarohovú plnku.
  4. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý Palmarin pokrájaný na menšie kúsky, vajíčka.
  5. Vypracujeme rukou hladké cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na 30- 40 minút.
  6. Pripravíme jablká - umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu mletú podľa chuti, premiešame. Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový, práškový cukor, premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Jednu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech.
  7. Pomocou lyžice striedavo nanášame na cesto jablkovú a tvarohovú plnku.
  8. Napokon rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plnku. Vidličkou popicháme cesto, aby sa nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a koláč pečieme 35-40 minút do zlatista.
  9. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.