« Naspäť na tento recept

Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tentoraz koláčik, ktorý je vhodný aj na Veľkú noc, alebo na rôzne sviatky či oslavy. Jemný koláčik dvoch chutí.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Suroviny na cesto.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 1

Suroviny na jablkovú plnku.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 2

Suroviny na tvarohovú plnku.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 3

Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý Palmarin pokrájaný na menšie kúsky, vajíčka.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 4

Vypracujeme rukou hladké cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na 30- 40 minút.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 5

Pripravíme jablká - umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu mletú podľa chuti, premiešame. Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový, práškový cukor, premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Jednu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 6

Pomocou lyžice striedavo nanášame na cesto jablkovú a tvarohovú plnku.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 7

Napokon rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plnku. Vidličkou popicháme cesto, aby sa nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a koláč pečieme 35-40 minút do zlatista.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 8

Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)  - obrázok 9

Suroviny




50
minút
príprava
190
minút
na 35-40  °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist