Jablkovo-tvarohový koláč
Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tentoraz koláčik, ktorý je vhodný
aj na Veľkú noc, alebo na rôzne
sviatky či oslavy. Jemný koláčik
dvoch chutí.
50 minút príprava |
190 minút na 35-40 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na jablkovú plnku.
- Suroviny na tvarohovú plnku.
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý Palmarin pokrájaný na menšie kúsky, vajíčka.
- Vypracujeme rukou hladké cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na 30- 40 minút.
- Pripravíme jablká - umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu mletú podľa chuti, premiešame. Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový, práškový cukor, premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Jednu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech.
- Pomocou lyžice striedavo nanášame na cesto jablkovú a tvarohovú plnku.
- Napokon rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plnku. Vidličkou popicháme cesto, aby sa nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a koláč pečieme 35-40 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.