Jablkovo-škoricové muffiny hrnčekové (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Tento recept mi dávnejšie poslal kamarát z Česka pod názvom Skořicová bábovka, už som ho robila aj ako bábovku, trochu som ho zmenila, časť múky som nahradila vločkami, pridala som aj vajce, lebo v pôvodnom rcp nie je. Dnes som urobila z tohto cesta muffiny a naplnila som ich lekvárom. Hrnček mal 300 ml a vyšlo mi presne 24 ks. Ešte taká poznámočka: to, čo na fotke vyzerá ako surové, je roztopený lekvár.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala múky, sódu a cukor, pomiešala som. Pridala som vanilkový cukor, škoricu, hrozienka a orechy, pomiešala som.
  2. Pridala som jablká, olej a vajce
  3. Pomiešala som a vzniklo takéto cesto
  4. Do formy na muffiny som dala košíčky, do každého som dala trochu cesta, potom trochu džemu, ja som dala jahodový, ale dá sa použiť akýkoľve
  5. Na to som zas dala cesto, na muffiny v jednej forme som dala ešte trochu džemu aj navrch
  6. Piekla som v teplovzdušnej rúre oba plechy naraz na 160° asi 20 min.
  7. Hotovo