Jablkovo-škoricové muffiny hrnčekové (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Tento recept mi dávnejšie poslal kamarát z Česka pod názvom Skořicová bábovka, už som ho robila aj ako bábovku, trochu som ho zmenila, časť múky som nahradila vločkami, pridala som aj vajce, lebo v pôvodnom rcp nie je. Dnes som urobila z tohto cesta muffiny a naplnila som ich lekvárom. Hrnček mal 300 ml a vyšlo mi presne 24 ks. Ešte taká poznámočka: to, čo na fotke vyzerá ako surové, je roztopený lekvár.
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Do misy som dala múky, sódu a cukor, pomiešala som. Pridala som vanilkový cukor, škoricu, hrozienka a orechy, pomiešala som.
- Pridala som jablká, olej a vajce
- Pomiešala som a vzniklo takéto cesto
- Do formy na muffiny som dala košíčky, do každého som dala trochu cesta, potom trochu džemu, ja som dala jahodový, ale dá sa použiť akýkoľve
- Na to som zas dala cesto, na muffiny v jednej forme som dala ešte trochu džemu aj navrch
- Piekla som v teplovzdušnej rúre oba plechy naraz na 160° asi 20 min.
- Hotovo