Jablková štrúdľa

Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote.
  2. Rebarboru nakrájame a krátko povaríme v zmesi cukru a vody. Jablká nastrúhame, vyžmýkame, pridáme cukor, rebarboru a škoricu.
  3. Cesto natenko vytiahneme na obruse alebo pomúčenej doske.
  4. Cesto posypeme strúhankou, aby nezvlhlo, a rozložíme jablkovo-rebarborovú zmes.
  5. Opatrne zvinieme, potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme pri 180 °C dozlatista.
  6. Med, škoricu a smotanu zmiešame dokopy a našľaháme vo fľaške na šľahačku. Takto ochutenou šľahačkou ozdobíme štrúdľu tesne pred podávaním.