Jablková štrúdľa
Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Z uvedených surovín vypracujeme cesto,
ktoré potrieme maslom a necháme prikryté
odpočívať 30 minút pri izbovej teplote.
- Rebarboru nakrájame a krátko povaríme v zmesi
cukru a vody. Jablká nastrúhame, vyžmýkame, pridáme
cukor, rebarboru a škoricu.
- Cesto natenko vytiahneme na obruse alebo pomúčenej doske.
- Cesto posypeme strúhankou, aby nezvlhlo,
a rozložíme jablkovo-rebarborovú zmes.
- Opatrne zvinieme, potrieme rozmiešaným vajcom
a pečieme pri 180 °C dozlatista.
- Med, škoricu a smotanu zmiešame dokopy a našľaháme vo
fľaške na šľahačku. Takto ochutenou šľahačkou ozdobíme štrúdľu tesne pred podávaním.
|