Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-pudingový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 23. septembra 2021
Jablkovo-pudingový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

V sezóne jabĺk je to svieži lahodný jablkovo-pudingový koláč ku káve s nenáročnou prípravou. Nepohrdne ním ani návšteva.

Suroviny

Korpus:
2 ks
75 g
6 PL vlažná
2 PL
75 g (alebo hladká)
1 KL
2 PL
Jablkovo-pudingový krém:
4 ks väčšie
8 PL
2 PL
1 bal.
4 PL
3,5 - 4 dcl (alebo voda)
1 bal.ks
Poleva z kyslej smotany:
400 g
2 PL (alebo práškový)
Na ozdobu:
 (alebo kakao, Granko, strúhaná čokoláda)
Na formu:
 na vymastenie
 na posypanie (alebo strúhanka)




Postup

  1. 1

    Je to kombinácia z mojich starších receptov. Prípravu korpusu začneme vyšľahaním vajíčok s kryštálový cukrom a vodou. Pridáme olej. Nakoniec po častiach primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (moja tortová forma má priemer 24,5 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Kontrolujeme podľa svojej rúry. Upečený korpus necháme vychladnúť.

    Jablkovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si očistíme a na drobné kocky nakrájame jablká. Dáme ich do trochu väčšieho hrnca, aby k ním vošla aj vymiešaná zmes z mlieka (ja robím s mliekom) a Zlatého klasu. Najprv za stáleho miešania dusíme jablká – od bublania cca 5 minút - podľa tvrdosti jabĺk. Dochutila som udusené. Citrón som nemala, tak som narezané jablká trochu posypala Citrodekom a do dusenia som dala o 2 PL viac vody. Následne vlejeme k jablkám vymiešanú tekutú zmes na puding (Zlatý klas s mliekom) a varíme až do zhustnutia za stáleho miešania vareškou. Uvarený jablkovo-pudingový krém necháme odstáť.

    Jablkovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte teplý jablkovo-pudingový krém (nie vriaci) rozotierame na vychladnutý upečený korpus. Vymiešame si kyslú smotanu s cukrom a natrieme na vrch jablkovo-pudingového krému. Necháme poriadne vychladiť a dáme stuhnúť do chladu. Ja som dala do chladničky. Vrch môžeme ozdobiť – škoricovým cukrom, Grankom, strúhanou čokoládou,... alebo podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.

    Jablkovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj dobrým susedom som odniesla na ochutnávku.

    Jablkovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jablkové dobroty miluju.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia