Jablkový koláč

Jablkovo-orechový koláč s jogurtovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Príprava je ľahká, rýchla, bez mixéra. Orechy, jablká, hrozienka a jogurtová poleva s čokoládou.

Suroviny

Postup

  1. Kým začnete študovať recept, pokochajte sa pohľadom na nádheru nášho regiónu za ostatné 3-4 dni v peknom počasí...
  2. A teraz už idem piecť chutný koláčik. Očistené jablká nešúpem, len nakrájam na drobné tenšie plátky. Dám do veľkej misky. Zalejem vodou, citrónovou šťavou a lopatkou premiešam. Pridám nakrájané hrozienka a premiešam. Nasypem cukry a zase premiešam. Pridávam orechy, olej, premiešam. V inej nádobe vidličkou poriadne rozšľahám celé vajcia a vlejem do jablkovej zmesi. Vsypem múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli a riadne vymiešam na hustú zmes.
  3. Cesto rovnomerne rozotriem na plech 24 x 34 cm celý vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola dreveným špáradlom. Upečený koláč nechávam vychladnúť.
  5. Zatiaľ si pripravujem polevu. Na parnom kúpeli roztopím čokolády s olejom. Potom odstavím a po častiach pridávam jogurt a vymiešam. Rozotrieme na vychladený upečený koláč. Poleva v chlade čiastočne stuhne (ako krém), ale nestvrdne. Je nepresladená a chutná.
  6. Potom už len koláč nakrájam a prajem dobrú chuť.