Jablkovo-mandľová torta z krupice

Autor receptu: methi

Postup

  1. Jablko osupeme a nastruhame na hrubsich slzickach.
  2. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu; znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom a vysypeme struhanym kokosom.
  3. Do cesta dalej vmiesame mlete mandle a nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu).
  4. Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 40 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut.
  5. Na polevu: Do hrnca dame slahacku a nalamanu horku cokoladu. Hrniec dame na ohen a zohrievame, az kym sa na okrajoch nezacnu robit prve bublinky. Slahacka sa nesmie varit. Ohen vypneme, ale hrniec nedavame prec z horaka. Nechame cokoladu v slahacke roztopit za staleho miesania. Potom este teplu polevu vylejeme na kolac a dame do chladnicky aspon na 2 hodiny.
  6. Moja inspiracia: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/414/jablecny-dortik-s-orechy.html