Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Piekla som obrátený jablkovo karamelový zákusok a aby to mohla aj dcéra tak bezlepkový. Možno poznáte a možno je už aj tu na "varecha.sk" nehľadala som.

50 minút
príprava

Postup

  1. Urobila som si piškótu nebudem sa opakovať. Ako ju robím už ju tu mám. A každá si urobte podľa seba.
  2. Postrúhala som si na hrubšom strúhadle jablká pridala škoricový cukor dobre premiešala a dala ich na papierom vystlaný plech.
  3. Posypala orechami.
  4. Na to som dala piškótové cesto a dala piecť do rúry na 175 stupňov asi 20-25 minút. Treba si sledovať a skúšať špajdľou.
  5. Koláč upečený necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí ho pretočíme na iný plech alebo tácku.
  7. Vyšľaháme si maslo a zamiešame karamelové salko. Na to postrúhame čoko hobliny. Ja som dala aj tmavú aj bielu čokoládu. A koláčik je hotový. Treba ho dať poriadne stuhnúť do chladničky.
  8. No a keď si koláčik dobre odpočinie v chladničke a "vydržíme to" tak takto vypadá a výborne chutí ku kávičke.
  9. Ešte jeden pohľad. Prajem dobru chuť.