Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Piekla som obrátený jablkovo karamelový zákusok a aby to mohla aj dcéra tak bezlepkový.
Možno poznáte a možno je už aj tu na "varecha.sk" nehľadala som.
Postup
- Urobila som si piškótu nebudem sa opakovať. Ako ju robím už ju tu mám. A každá si urobte podľa seba.
- Postrúhala som si na hrubšom strúhadle jablká pridala škoricový cukor dobre premiešala a dala ich na papierom vystlaný plech.
- Posypala orechami.
- Na to som dala piškótové cesto a dala piecť do rúry na 175 stupňov asi 20-25 minút. Treba si sledovať a skúšať špajdľou.
- Koláč upečený necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí ho pretočíme na iný plech alebo tácku.
- Vyšľaháme si maslo a zamiešame karamelové salko.
Na to postrúhame čoko hobliny. Ja som dala aj tmavú aj bielu čokoládu.
A koláčik je hotový.
Treba ho dať poriadne stuhnúť do chladničky.
- No a keď si koláčik dobre odpočinie v chladničke a "vydržíme to" tak takto vypadá a výborne chutí ku kávičke.
- Ešte jeden pohľad.
Prajem dobru chuť.